ovo se čekalo

U Zadru su napokon odahnuli; najbolji igrač ipak ostaje u klubu još jednu sezonu

17.08.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Još najmanje jednu godinu će navijači KK Zadar uživati u košarkaškom umijeću Luke Božića koji je u četvrtak potpisao novi ugovor s klubom u čijem je dresu u prošloj sezoni postao prvakom Hrvatske, bio proglašen najboljim igračem završnice prvenstva te najboljim igračem sezone u ABA ligi

Luka Božić nije krio zadovoljstvo ovakvim raspletom, iako su na njegovu adresu stizale ponude raznih klubova nakon sjajne sezone koju je imao iza sebe.

"Iznimno mi je drago što ću biti još jednu godinu u Zadru. To je ukupno četvrta koju ću igrati ovdje pa Zadar već osjećam kao svoj drugi dom. Nadam se da ćemo pružati što bolje igre i da nećemo nervirati navijače. Imao sam financijski bolje ponude od ove, ali odlučio sam ostati zbog trenera, momčadi i sinergije s navijačima", rekao je miljenik zadarskih ljubitelja košarke.

Veliku ulogu u Božićevom ostanku u Zadru imao je i sportski direktor aktualnog prvaka Hrvatske Denis Pleslić.

"Potpisom Luke Božića zatvorili smo roster za ovu sezonu. Od početka nam je cilj bio da zadržimo nositelje igre, u tome smo uspjeli. Cilj nam je da budemo konkurentni u svim natjecanjima", poručio je Pleslić.

Sa strane kluba ugovor je potpisala vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov.

"On je bio nositelj naših dobrih igara prošle sezone, uložili smo dosta napora u ovaj čin i zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da dođe do potpisa ugovora. Nadam se da ćemo biti uspješni i želim Luki svu sreću i u ovoj sezoni", izjavila je Dundov.

Zadar će novu sezonu započeti 18. rujna kao jedini hrvatski predstavnik na obnovljenom ABA Super kupu u Podgorici, gdje će mu u četvrtfinalu suparnik biti domaćin Budućnost. Protiv istog kluba i na istom mjestu Zadar će igrati i u prvom kolu nove sezone ABA lige, u terminu krajem rujna ili početkom listopada.

U istom razdoblju (30. rujna) je na rasporedu i prvo kolo prvenstva Hrvatske, a branitelj naslova će u njemu gostovati kod Cibone.