I ON JE DOŽIVIO PET PORAZA

Bivši igrač, a potom i trener Bilih, o ključnom problemu Hajduka, ali i Livaji

18.04.2024 u 18:20

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u negativnoj su seriji. Upisali su pet uzastopnih poraza, što se splitskom klubu nije dogodilo još od 1980. godine. A dio te generacije bio je Mišo Krstičević, ujedno i bivši Hajdukov trener, koji je na klupi splitskih Bilih sjedio od ožujka 2012. godine do travnja 2013. godine. I u tom je mandatu vodio 40 utakmica.

Danas 66-godišnji Krstičević u razgovoru za Sportske novosti komentirao je aktualnosti splitskog kluba.

Prije toga vratio se na tu famoznu 1980. godinu.

'Momčad nije bila sporna, dapače, bila je odlična. Dobro smo i trenirali, ali upali smo u jednu rezultatsku “crnu rupu” iz koje smo se ipak brzo podigli. Već na kraju sezone u momčad su ulazili mladi igrači poput Mladena Keme Bogdanovića i Zorana Vulića.Gubili smo utakmice, ali do završetka prvenstva smo vratili pobjednički gard'.

Kako usporediti tadašnju situaciju s trenutačnom?

'Hajduk je u negativnom nizu, ali pritom je jasno da je psihološki trenutak u kojem se nalaze igrači najveći problem. Uz to, ima ozlijeđenih, momčad nije u standardnom, najboljem sastavu. Nema čarobnog štapića, igrači moraju prebroditi lošu seriju. Vidim da im je i sreća okrenula leđa, toliko su šansi kreirali protiv Osijeka, ali kad te neće, onda te stvarno neće'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dodao je Krstičević da zasigurno dobar dio problema nije nestao sa smjenom Lukše Jakobušića. Također, iznenađen je zašto je Jure Ivanković stavljen za trenera, ako već neće u sljedećoj sezoni on biti na klupi.

'Možda je Ivanković odličan trener, ali mogao je i Boro Primorac voditi do kraja sezone. To mi se činilo kao logičnije rješenje. Nije lako voditi Hajduk ni kad su bolja vremena, a kamoli danas. Međutim, nije problem samo u treneru. Selekcija igrača je najveći teret momčadi'.

Bivši igrač i trener Bilih iznenađen je da u današnjoj momčadi nema više mlađih igrača, onih iz generacije koja je igrala u finalu Lige prvaka mladih. A onda je poentirao.

Je li Marko Livaja 'taj' i za četvrtu sezonu zaredom?

'Livaja je kao i Nikola Kalinić bogomdani igrač. Obojicu je Bog nagradio iznimnom nogometnom inteligencijom. Kad o Livaji govorimo, onda moramo iznijeti sve karakteristike lidera. Mora biti prvi u svemu. U treningu, ponašanju, na utakmici, jer lider je idol mladih, predvodnik momčadi. Ako može ispuniti te karakteristike, onda se oko njega gradi ekipa i za sljedeću sezonu. Po imenima Hajduk ima najbolju momčad u državi. Zašto nije polučila rezultat, tema je na koju odgovore sigurno imaju čelni ljudi struke i kluba. Ali, bitno je da se napravi temelj za novu sezonu i krene prema Europi'.

Što je Krstičević još rekao, pročitajte OVDJE.

Sažetak Hajduk - Osijek 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport