SUPERSPORT HNL - 30. KOLO

Hajdukova kriza se nastavlja; Osijek mu nanio već peti uzastopni poraz

14.04.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 30. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige pred praznim Poljudom dočekali su Osijek. A osim što Bilima nije bilo pomoći Torcide, nije im pomogla ni smjena trenera, jer ni Karoglanov nasljednik Jure Ivanković nije prekinuo crni niz. Naime, Hajduk je doživio i peti uzastopni poraz. Momčad Osijeka slavila je 2:1

Hajduk ovako dugački niz poraza ne pamti. Barem ne u novijoj povijesti. Naime, u pet uzastopnih utakmica (četiri prvenstve i jednoj u Kupu), upisali su pet poraza.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Gosti su poveli u 19. minuti lijepim golom 18-godišnjeg Antona Matkovića. Prvo je pucao Roko Jurišić, lopta je pogodila Filipa Uremovića i odbila se do Matkovića koji je iskosa s lijeve strane precizno pogodio za 1:0.

Bio je to njegov drugi gol sezone nakon što je prvi postigao u Maksimiru protiv Dinama.

Gol Matkovića za vodstvo Osijeka 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je uspio izjednačiti u 28. minuti. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Trajkovski rutinski zabio glavom za izjednačenje.

Trajkovski je zabio za 1:1 na asistenciju Brekala Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gosti su do nove prednosti stigli u 42. minuti, a svoj 13. gol ove sezone zabio je Argentinac Mierez.

Mierez je prije odlaska na odmor zabio za Osijekovih 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 62. minuti gosti su imali još jednu sjajnu priliku, Mierez je glavom prebacio loptu za utrčalog Domagoja Bukvića koji je ušao u šesnaesterac i pucao, ali je mladi Borna Buljan odbio loptu u korner.

U 66. minuti je Hajduk bio blizu izjednačenja, no Perišićevo oštro dodavanje je skrenuo vratar Franko Kolić. Još bolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, ali je Uremović promašio praktički nemoguće nakon Brekalova ubačaja iz kornera. Četiri minute kasnije Sahiti je ubacio, a Kalinić pucao glavom, ali je goste spasila stativa.

Pet minuta prije kraja pokušao je i Sahiti, ali ostalo je 1:2. U 90. minuti goste je spasio Kolić s dvije fantastične reakcije. Ubacio je Kalik s lijeve strane na glavu Pukštasa koji je pucao i kada se već činilo kako će biti gol, Kolić je sjajno reagirao. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac s 2,3 metra obranio Kolić.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Više informacija nađite OVDJE.