RIJEČ TRENERA

Ivanković pojasnio što je najveći problem Hajduka, Zekićev komentar o suđenju je vrh

14.04.2024 u 20:33

Bionic
Reading

U utakmici 30. kola SuperSport HNL-a Osijek je pred praznim tribinama poljudskog stadiona pobijedio Hajduk sa 2:1 nanijevši Splićanima već peti uzastopni poraz.

Bila je to i druga uzastopna pobjeda Osijeka na Poljudu nakon slavlja u listopadu 2023. godine kada su gosti u debiju Zorana Zekića na klupi pobijedili sa 2:0.

Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Ne mogu se nakon jedne loše utakmice donositi zaključci tko može, a tko ne može, pogotovo što se tiče mlađih igrača. Nije ugodno kad se krene porazom. Ulazak je bio paničan. Radili smo dosta neforsiranih grešaka i primili lagano dva gola. Drugi smo primili kad smo bili dominantni. Od 60. minute smo stalno stvarali šanse. Nismo postigli pogodak, teško je reći zašto. Zadnjih pola sata je putokaz kako trebamo dalje da izađemo iz krize', komentirao je Hajdukov trener Jure Ivanković, a prenosi Slobodna Dalmacija, nakon poraza Hajduka od Osijeka 2:1.

'Moramo se vratiti osnovama, ispravljati greške što prije. Utakmica u Koprivnici je blizu, situacija nije ugodna. Ovo je za one koji imaju karakter i stav. U teškim situacijama se poznaje tko je za Hajduk, a tko nije', dodao je Ivanković, donedavni pomoćnik smijenjenog trenera Mislava Karoglana.

Najveći je problem očito psihološke prirode.

'Slažem se. To igrači moraju sami sa sobom raščistiti, a mi im moramo pomoći. Krajnji cilj je daleko od nas, ali moramo sebi postaviti ciljeve do kraja sezone', zaključio je Ivanković.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Osijekov trener Zoran Zekić pak dao je izjavu pred kamerama MAXSporta.

'Hvala na čestitkama, iznimno važna utakmica u važnom trenutku. Na Poljudu je uvijek teško, ali i slatko kada pobijediš. Nećemo baš spavati, napravit ćemo trening kada dođemo ujutro u Osijek i za par dana je već nova utakmica. Nema ovdje previše zadovoljstva, ali danas mogu biti zadovoljan. Odigrali smo pravu utakmicu. Nažalost, nismo iskoristili brojne prilike, u puno trenutaka smo mogli pucati, ali bi izgubili loptu. Iznimno mi je drago da je Franko Kolić bio dobar na golu. Naravno da mi je iznimno drago zbog Antona koji je zabio i zbog svih naših mladih dečki. Odličan posao radimo s njima. Anton još nema 18 godina, a zabio je Hajduku i Dinamu, meni je za to trebalo negdje do tridesete'.

Bilo je priče i o suđenju na Poljudu.

'Kolić je dobio gol iz prvog udarca, tako je bilo i u Rudešu, ali posao nakon gola je odradio na vrhunski način. Pozdravljam našeg prvog vratara Malenicu i želim mu brz oporavak, drago mi je da dosta naše djece igra nakon dosta godina'.

'Klupa je skočila zbog nekih sudačkih odluka, upozorili ste me da se sve čulo. Tenzije su kao da je Poljud pun. Što se tiče sudačkih odluka, vi isto pratite sve utakmice u svakom kolu i vjerojatno ni vama nije jasno kad je zaleđe, kad nije, kad je penal ili kad nije. Danas smo shvatili i da indirekt više nije indirekt. To se zadnji put na Poljudu vidjelo kad je branio gospodin Zoran Simović'.

Sažetak utakmice Hajduk - Osijek 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport