problemi s koronom

Bivši hrvatski izbornik stigao u Španjolsku pa saznao loše vijesti; zbog koronavirusa završio je u karanteni...

27.01.2022 u 22:09

Bionic
Reading

Veljko Mršić (50), donedavni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, zarazio se koronavirusom uoči dolaska u Španjolsku gdje je preuzeo vođenje prvoligaša Rio Breogana pa će tek za nekoliko dana odraditi prvi trening s momčadi, rekao je klupski glasnogovornik za Hinu

Veljko Mršić je 18. siječnja sporazumno napustio klupu Hrvatske, a u petak 21. siječnja sletio je na aerodrom u Madridu gdje mu je napravljen brzi antigenski test. Test je bio pozitivan te Mršić zbog toga nije smio nastaviti putovanje zrakoplovom od Madrida do 500 kilometara udaljenog grada Luga.

'Dopustili su mu nastavak putovanja cestom pa je tako došao u Lugo i ondje boravio u karanteni. Imao je blage simptome', rekao je glasnogovornik Marcos Fernandez.

Mršić zbog toga nije debitirao u nedjelju u derbiju pokrajine Galicije u kojem je Rio Breogan poražen 100:83 kod Mondus Obradoira.

Hrvatski stručnjak, koji je u sezoni 2017./2018. radio u Španjolskoj kao trener Bilbao Basketa, u četvrtak je izašao iz karantene, a u petak bi se trebao obratiti javnosti.

Igrači Río Breogana trenutačno individualno treniraju jer je nekoliko igrača i trenera zaraženo zbog čega je odgođena njihova utakmica s Murcijom koja se trebala igrati u nedjelju 30. siječnja. Igrači će još nekoliko dana individualno trenirati, a onda bi se ponovo trebali okupiti pod Mršićevim vodstvom.

Mršić je na klupi zamijenio trenera Paca Olmosa koji je ovaj mjesec preuzeo vođenje također prvoligaša Heredu San Pablo Burgos.

Koronavirusom je prošli mjesec bio zaražen i drugi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija (59) koji od studenog vodi Baskoniju.

'Moramo živjeti s ovom situacijom i čekati da završi', rekao je u četvrtak oporavljeni Spahija uoči utakmice Eurolige s Panathinaikosom.

'Igrači pozitivni na koronavirus to razumiju. Drugi klubovi također imaju isti problem', dodao je Spahija nakon što su mu za utakmicu otpala trojica igrača. Baskonia zauzima šesto mjesto, a Rio Breogan osmo među 18 klubova prve španjolske košarkaške lige.