LJUBIMAC TORCIDE

Bivši hajdukovac Stipe Biuk je vijest dana u Španjolskoj. Od njega očekuju puno

25.01.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Španjolski nogometni drugoligaš Valladolid doveo je 21-godišnjeg hrvatskog krilnog napadača Stipe Biuka iz američkog prvoligaša Los Angelesa, rekao je Hini u četvrtak dužnosnik Valladolida.

"Sve je završeno. Posudili smo ga do kraja tekuće sezone", rekao je dužnosnik poručivši da će vijest uskoro biti objavljena na službenim kanalima.

Biuk je u četvrtak odradio prvi trening sa sedmoplasiranom momčadi druge španjolske lige, izvijestila je radijska postaja Marca.

Biuk je prije godinu dana došao u Los Angeles iz splitskog Hajduka te skupio 43 nastupa, pritom zabivši tri gola i upisavši jednu asistenciju. Ugovor s američkim klubom veže ga do prosinca 2026.

Biuk je u kolovozu 2022. bio zabio gol za Hajduk u porazu od 2-4 na gostovanju kod španjolskog Villarreala u Konferencijskoj ligi.

Valladolid se nada povratku u Primeru, a u svojim redovima ima 27-godišnjeg defenzivnog veznog Stanka Jurića, nekadašnjeg Hajdukovog igrača. Ljubičasto-bijeli se nalaze na sedmom mjestu, s istim brojem bodova kao šestoplasirani Levante, koji drži posljednju poziciju za ulazak u doigravanje za prvu ligu.