anketa tportala

Zvonimir Boban nikad nije bio bliže povratku u Dinamo. No, spomenuo je HNS i Hajduk!

25.01.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon što je Zvonimir Boban naglo napustio Uefu u nogometnim krugovima već su počela nagađanja kako su se stvorili svi preduvjeti da napokon dođe u svoj klub – Dinamo Zagreb

Poprilično je u svjetskim medijima odjeknula vijest kako Zvonimir Boban napušta Uefu, a razlog je neslaganje s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom koji je odlučio promijeniti statut kako bi i dalje mogao biti glavni čovjek Uefe.

>> UEFA hladnim priopćenjem potvrdila odlazak Zvonimira Bobana

Boban preko toga nije mogao prijeći i odlučio je dati ostavku što je objasnio u svom iskrenom i emotivnom pismu koje možete pročitati OVDJE.

No, obzirom da je Boban opet slobodan, a njegov matični klub Dinamo je u velikim problemima – čini se kako su se stvorili svi preduvjeti da vrati na Maksimir. U to ka glavni čovjek, glavni operativac jer on za tako nešto ima i kapacitet i znanje. A naravno i iskustvo iz Uefe i Fife. Oni koji ga poznaju govore nam kako Boban nikad nije bio bliže povratku u Dinamo, ali... Nešto se pita i ljude koji vode Dinamo.

Poznato je kako za povratka u hrvatski nogomet nije želio ni čuti – a to je i jasno dao do znanja – dok je hrvatskim nogometom vladao Zdravko Mamić.

No, znakovita je njegova izjava prije tri mjeseca za 24sata u kojoj je rekao: 'Kad ću doći u HNS? Moram biti pošten i reći da je to moja najveća frustracija, svakodnevna. Iako sam blizak hrvatskom nogometu, iako pratim koliko god mogu, nisam mogao prihvatiti funkciju koja mi je ponuđena. Dao sam riječ Čeferinu i to sam morao poštovati', kazao je tada Boban dodavši:

'Ali ja sam tu, ne moram biti predsjednik, mogu biti i nešto drugo u HNS-u, mogu biti i trener u Dinamovoj školi. Moji životni putevi nakon karijere bili su jasni, znao sam da ću živjeti u Hrvatskoj, želio sam završiti studij i to sam napravio da se pripremim za život, jer sam živio nestvarni, virtualni život kakav živimo mi popularni igrači. Nemam puno izbora u hrvatskom nogometu, to je ili HNS ili Dinamo. Imam simpatija i ljubavi i poštovanja i za Hajduk, kao i za druge, ali to je to', dodao je Boban.

Te njegove riječi, ako se čitaju između redaka, dovoljno govore. Živi za dan kad će se vratiti u Hrvatsku, ili možda u 'svoj' u Zagreb i raditi ono što voli. A ako sad ne dođe u Dinamo, mnogi se pitaj kad će?

Nije nemoguće – ako se u Dinamo toga ne sjete – da dođe u Hajduk u kojem je kao klinac 'sanjao zaigrati'. Ali tad ga nisu prepoznali kao extra-talentiranog golobradnog dječaka iz Imotskog ili točnije iz Runovića…

U našoj anketi pitamo vas je li Zvonimir Boban idealan za glavnog operativca i čelnog čovjeka posrnulog Dinama?