POTPUNO NEPREDVIDIVO

Bitka za najboljeg strijelca MAXtv Prve lige nikad nije bila žešća!

16.04.2017 u 09:28

Bionic
Reading

Osam kola prije kraja domaćeg prvenstva potpuno je neizvjesno tko će biti prvak, a još zanimljivija je bitka za najboljeg strijelca MAXtv Prve lige. Franko Andrijašević vodi s 13 postignutih golova, no slijede ga u stopu Soudani, Hodžić, Ejupi, Gorgon, Puljić, Futacs, Heber, Bezjak...

Ovo izdanje MAXtv Prve lige pamtit ćemo po žestokoj borbi Rijeke i Dinama za naslov prvaka koja bi mogla biti odlučena u posljednjem kolu, kada ova dva kluba međusobno igraju na Maksimiru.

No, osim borbe za titulu izuzetno je zanimljiva i bitka za najboljeg strijelca lige, jer osam kola prije kraja domaćeg prvenstva još je barem devet kandidata koji bi se mogli okititi prestižnom titulom.

Rijeka-Dinamo 1:0, Andrijašević 68'

Na vrhu se nalazi Franko Andrijašević s 13 postignuih golova, najbolji igrač MAXtv Prve lige prema izboru 'Kapetani biraju'. Mnogi od tih pogodaka bili su ključni, no ofenzivni veznjak nije zabio ovog vikenda protiv Splita pa mu se konkurencija približila.

Najveća prijetnja Andrijaševiću svakako je Armin Hodžić, napadač Dinama koji trpa ovog proljeća više nego itko drugi. Trenutno je na 12 postignutih golova, ali 'modri' imaju i Soudanija s istim učinkom koji može eksplodirati u završnici prvenstva.

Rijeka-Dinamo 1:1, Soudani 87'

Na 12 postignutih pogodaka je i opasni Osijekov napadač Muzafer Ejupi, a jedan manje ima riječki strijelac Alexander Gorgon koji je krasno zabio ove subote na Rujevici.

Rijeka - Split 1:0 (Gorgon 37) Autor: YouTube

Ne treba otpisati niti Jakova Puljića, strijelca 10 golova koji je fantasično pogodio u remiju sa Slavenom ovog vikenda.

Inter - Slaven 1:0 (Puljić 7) Autor: YouTube

Bez izgleda za titulu najboljeg strijelca MAXtv Prve lige još uvijek nisu niti Hajdukov Marko Futacs te Slavenov Heber s devetog postignutih golova, kao i Roman Bezjak s osam koji je trpao gol za golom na početku prvenstva da bi bio prodan u Darmstadt, ali se vratio ove zime i ako dobije potrebnu minutažu mogao bi ugroziti one najbolje.

Čeka nas jako zanimljiva završnica prvenstva...

MAXtv Prva liga, najbolji strijelci:

  • 13 - Franko Andrijašević (Rijeka)
  • 12 - Muzafer Ejupi (Osijek) Soudani (Dinamo) Armin Hodžić (Dinamo)
  • 11 - Alexander Gorgon (Rijeka)
  • 10 - Jakov Puljić (Inter Zaprešić)
  • 9 - Márkó Futács (Hajduk) Héber (Slaven Belupo)
  • 8 - Roman Bezjak (Rijeka)