Gostuju kod osijeka

Bišćan proslavio naslov s Dinamom pa priznao: Pitam se što će biti ako se to dogodi

03.05.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Četiri kola prije kraja sezone u SuperSport HNL-u zagrebački Dinamo osigurao je obranu naslova prvaka i opušteno čeka gostovanje u 33. kolu kod Osijek u nedjelju 7. svibnja od 17.00 sati (MAXSport 1, MAXtv). Trener Igor Bišćan osvrnuo se na svoj boravak na klupi s pogledom prema novoj sezoni

Nakon 'mršavih' 0:0 na derbiju u Splitu protiv Hajduka, zagrebački Dinamo i matematički je osigurao novi naslov prvaka. No, odmah nakon te utakmice trener Igor Bišćan i njegovi suradnici okrenuli su se 'akciji nova sezona'. Nakon što su proslavili naslov prvaka Igor Bišćan se obratio medijima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Lijep je osjećaj! Najvažnije je da smo ostvarili cilj jer tako padne teret s leđa. Dinamo je navikao na naslove i sve bi ostalo bio neuspjeh i to stalno stoji u podsvijesti. Dobili smo mjesec dana u kojima možemo mirnije raditi, ali ćemo zadržati ozbiljnost. Dinamo je Dinamo i svaku utakmicu mora pokazati visoku razine igre i pristupa i tu nema odstupanja. Očekujem da ćemo biti takvi i bolji nego dosad u ove četiri preostale utakmice', kazao je Bišćan.

Iako o tome ne voli govoriti vidljivo je kako je 'ljubimac navijača' te kako su ga BBB odlično prihvatili.

'Iskreno, lijepo je imati pozitivan tretman kod navijača. I kod medija je dosta pozitivno otkad smo došli, a to je plus za nas. Nekad prije nisam imao najbolje odnose s medijima, nisam tip koji je dobar za medije, ali pozitivno smo primljeni od medija i navijača i to nam dosta znači. A sad ljubimac... Ako se tako desi, super, puno više mi odgovara uloga u pozadini i da emocije budu usmjerene prema igračima, oni su izravni akteri, oni donose rezultate', dodao je Bišćan.

Posebna tema je bio 'Dinamo u novoj sezoni.' Na pitanje kako će izgledati Dinamo preostalim utakmica ove sezone rekao je:

'Uvijek je teško razgovarati o konkretnim pozicijama, ali generalno je očito da nismo u stanju držati visoki ritam barem sat vremena, što bi bilo poželjno i što bih ja volio. Sad su to sporadični periodi i na tome ćemo raditi. Činjenica da imamo toliki broj juniora govori da se moramo osnažiti na većini pozicija da bismo bili konkurentni, da bismo imali konkurenciju unutar treninga jer to potiče sve njih da budu bolji i da kvalitetnije radi.'

Osvrnuo se i na potencijalna pojačanja, a na pitanje slaže li se da on i stožer baš i nemaju previše vremena za promjene, rekao je:

'U idealnoj situaciji bi to bilo tako, neki bi već došli, ali Dinamo je klub koji ovisi o odlascima. Postoje naše želje, na nekima se radi, nemamo puno vremena. Odlično je da smo završili prvenstvo, mogu se i ja više posvetiti gledanju tih pojačanja, nego što sam mogao dosad. Zato je bilo bitno u Splitu osvojiti naslov, biti pragmatičan, nisam htio da idemo u Osijek, pa ako tamo ne riješiš, izgubiš još dva tjedna... Pratimo, imamo neke želje, skrivene želje, perverzne želje, koje ćemo teško ostvariti, ali radimo na tome i svjesni smo da ćemo morati biti aktivni.'

MLADE NADE

Bišćan o Rukavini: Moram ga pohvaliti kako trenira, ali…


Na pitanje kakav status u momčadi ima nadareni 19-godišnji Gabriel Rukavina, za kojeg su mnogi uvjereni kako ima kvalitetu za većinu prvoligaša, kazao je:

'Donosiš odluke tijekom samih utakmica, nije bio zamišljen kao starter, rezultat je bio prioritet. Nije na toj razini da može biti spreman ponijeti teret igrača koji će nešto donijeti u napadu, a sad kad smo osvojili naslov sigurno će minutaža biti veća. Moram ga pohvaliti kako trenira, vidjet ćemo, sigurno da se ne očekujemo da nas oduševi, nego kao i Topić, da naznači kvalitetu, da pokaže da ima potencijal za Dinamo, da ima voljni moment. To je prvi korak i mi ćemo se za to uhvatiti i dobivat će više prilika.'

Sam je načeo temu o mogućim odlascima, a nije tajna kako su neki klubovi pokazali interes za igrače kao što su Livaković, Petković, Ivanušec, Šutalo i drugi. Što ako svi napuste Dinamo?

'To je nešto što me ponekad muči, pitam se što će biti ako se to dogodi. Ako ti ode Dominik, nema šanse da ga možeš nadomjestiti, ako ti ode Luka, slično, gotovo nemoguće, da nadomjestiš igrača od 15-20 milijuna nadomjestiš s igračem koji košta četiri, pet. puta manje. Osim ako nemaš nekog svog mladog, koji je takav potencijal koji može doći na tu razinu tek za šest mjeseci, godinu dana i ne možeš od njega dobiti puno već sad, u kvalifikacijama. Ali, to sam znao kad sam dolazio i ne bi bilo logično da se sad žalim na te stvari. Prilagodit ćemo se situaciji kad dođe i ako dođe, tražiti alternative. Ja bih bio najsretniji da ostanu ovdje, da odradimo tih nekoliko prvih mjeseci zajedno, da se napravi posao pa onda da odu svojim putem, a mi nastavimo sezonu s ostvarenim najvažnijim ciljem', iskreno je kazao Bišćan koji je još govorio o pripremama koje ih čekaju te kako neće tad biti kompletni. No, isto tako je naglasio kako kod njega Bruno Petković ima status prvog napadača te da mu je cilj da ga nakon ozljede što prije dovede u što bolju formu.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +14
Dinamova proslava naslova prvaka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL