NEMA MILOSTI

Bio je nedodirljivi šampion, ali jedan sudar promijenio je sve!

16.05.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Momčad Toyote odlučila je degradirati aktualnog trostrukog WTCC prvaka Jose Mariju Lopeza u svoj najslabiji automobil na utrci '24 sata Le Mansa', jer smatra da Argentinac nije spreman za borbu za pobjedu nakon teškog sudara na početku sezone u Silverstoneu...

Argentinski 34-godišnji vozač donedavno je bio nedodirljivi šampion Svjetskog prvenstva turističkih automobila kojeg je s lakoćom osvajao tri godine u nizu, ali prelazak u utrke izdržljivosti ne razvija se dobro za njega.

Jose Maria Lopez potpisao je za Toyotu, no već se na prvoj utrci sezone silovito zabio u ogradu u Silverstoneu i pritom ozlijedio kralježnicu, zbog čega je morao propustiti drugu utrku na Spa.

Nesreća Lopeza u Silverstoneu Autor: YouTube

Iako je Lopez sada spreman, u Toyoti su ga odlučili degradirati, bez obzira na šampionsku reputaciju. Odlučili su ga smjestiti u treći automobil, s Kunimotom i Lapierrom koji zbog neiskusne postave praktički nema nikakvih izgleda za pobjedu.

'Jose Maria je u nezgodnoj poziciji jer je odradio premalo krugova ove sezone i smatramo da moramo promijeniti postavu, da bi se i naš drugi automobil mogao boriti za pobjedu,' hladno je spustio na zemlju Lopeza Toshio Sato, ravnatelj ekipe Toyote.

Nije to prvi udarac u karijeri za Argentinca koji je imao ambicije i voziti Formulu 1 te je bio na korak do ulaska u elitno automobilističko natjecanje 2010. godine, kada je potpisao ugovor s US F1 ekipom koja je tada trebala ući u sport. No, američka ekipa se ugasila i prije početka sezone pa danas iskusni Lopez o dvobojima s Vettelom, Hamiltonom i ostatkom elite može samo sanjati...