torinu nepotreban

Bio je jedan od najskupljih Dinamovih transfera i zato je senzacionalno zvučala priča o njegovom povratku; sada su okolnosti ipak drugačije

16.07.2022 u 16:44

Bionic
Reading

Jedan od najvećih pehista među hrvatskim nogometašima, 27-godišnji Marko Pjaca, kojeg ozljede svako malo vrate po dva, tri koraka unazad, opet je u problemima, jer još se uvijek ne zna gdje će igrati sljedeće sezone

Marko Pjaca u ljeto 2016. godine prodan je za 2e milijuna eura u Juventus, što je jedna od najvećih Dinamovih prodaja.

Međutim, Pjaca nije uspio opravdati ta sva silna ulaganja, ali samo zato što su ga od ožujka 2017. i utakmice protiv Estonije počele pratiti nevolje s ozljedama. Tada su mu popucali prednji križni ligamenti desnog koljena.

I tu je jednostavno krenula njegova crna serija. Jer imao je još nekoliko teških ozljeda, a nakon kojih se pokušavao vratiti kao posuđeni igrač u Fiorentini, Schalkeu 04, Anderlechtu, Genoi te na kraju, Torinu.

Prije tri tjedna u hrvatskim se medijima 'zakotrljala' priča kako bi Pjaca u novoj sezoni mogao stići na posudbu u Dinamo. No, od toga očito ništa jer talijanski mediji pišu da je Sampdoria navodno zainteresirana za preuzimanje Juventusovog 'viška' - koji nije dio planova Massimiliana Allegrija za sljedeću sezonu.

Hrvatski reprezentativac je prošlu sezonu proveo na posudbi u Torinu, ali je imao manju minutažu zbog problema s ozljedama.

Torino očito nije ostao impresioniran Pjacinim znanje, te nije želio aktivirati njegovu otkupnu klauzulu ovog ljeta. 27-godišnjak se zato sada pridružuje Juveovoj prvoj momčadi u predsezonskim pripremama, ali na njima se ne bi trebao predugo zadržati.

Jer kako javlja Sky Sport Italia, Hrvat bi mogao krenuti u Sampdoriju, koja bi ga rado imala na raspolaganju za sljedeću sezonu.