marcelo potonuo

Bio je godinama miljenik navijača Reala, a sada svi u Madridu žele da što prije ode...

09.02.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Brazilski branič Marcelo razočarao je španjolsku javnost i navijače Reala svojim nastupima ove sezone u Primeri i Ligi prvaka te je sve izvjesnije kako će morati napustiti klub već ovog ljeta...

Još prije samo godinu dana mnogi su bili spremni tvrditi da je 30-godišnji Brazilac najbolji lijevi bek na svijetu, a tome u prilog išle su četiri osvojene Lige prvaka u kojima je imao važnu ulogu u dresu Reala, kluba za koji igra više od čitavog desetljeća, još od 2007. godine.

  • +5
Marcelo Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

No, za Marcela su stvari krenule nizbrdo nakon razočaravajućeg SP-a u Rusiji. Ove sezone nije ni blizu svojim najboljim izdanjima, a španjolska javnost izgubila je strpljenje, kao i navijači 'kraljevskog kluba' koji ga više ne vide nužnim dijelom momčadi.

Brazilski branič napravio je previše pogrešaka tijekom jeseni, a španjolski dnevnik As pobrojao mu je sve grijehe, uključujući gaf kod izjednačujućeg pogotka Atletica u europskom Superkupu, izgubljenost u porazima protiv Seville i CSKA, a Villarrealovi golovi u Primeri također su bili na njegovu dušu.

Posljednji gaf dogodio mu se u El Clasicu u srijedu kada je mirno stajao daleko od kaznenog prostora i gledao kako Malcolm kojeg je trebao čuvati zabija izjednačujući pogodak.

Marcelu se ove sezone smanjio broj asistencija i dobivenih duela , a povećao broj pogrešnih dodavanja. Zbog toga od Solarija javnost traži da umjesto njega u vatru gurne mladog Sergija Reguiolona i to već od ove subote i gradskog derbija s Atleticom.

Što se pak Marcela tiče, on će gotovo sigurno napustiti Madrid ovog ljeta, ali za njega nema briga. Cristiano Ronaldo već je počeo raditi pritisak na upravu Juventusa kako bi dovela jednog od njegovim omiljenih bivših suigrača...