PREDSTAVLJANJE U PETAK

Bilićeva družina prepolovljena, debi će imati u Berlinu

27.06.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Slaven Bilić nije dugo čekao novi posao. Nakon prošlotjednog otkaza u Lokomotivu, u srijedu je stavio potpis na ugovor s Bešiktašem, a već u petak bit će i službeno predstavljen u 'crno-bijeloj' odori

Bešiktaš je treći najpopularniji turski klub, iza Fenerbahčea i Galatasaraya, ali već nekoliko godina nije na vrhu. I sada su u turskom klubu, koji grca u dugovima, odlučili potražiti 'svježu krv' kako bi se napokon popeli na vrh. Spasitelja su pronašli u Slavenu Biliću. No, za razliku od posla u Moskvi, koji je Bilić radio u tandemu s hrvatskim stručnjacima, Asanovićem, Jurčevićem, Pralijom, Rakom, dr. Rakićem i Gavranom, sada će taj broj (hrvatskih) suradnika biti prepolovljen.

Umjesto Mladena Pralije, koji je trenirao vratare, sada će o njima brigu voditi Jose Sambade Carreira. Aljoša Asanović je zasad 'izvan stroja' zbog privatnih okolnosti, dr. Jurica Rakić vraća se na svoje 'zamrznuto' mjesto u Hajduk, a jedini koji je trenutno bez posla jest Davor Gavran, bivši glasnogovornik HNS-a te čovjek koji je u Lokomotivu 'skautirao'.

S Bilićem bi trebali raditi tek Nikola Jurčević i Miljenko Rak. Iako se čovjek zadužen za kondiciju htio ograditi riječima 'još me nitko iz Bešiktaša nije kontaktirao' - gotovo je sigurno da će ovaj stručnjak također s Bilićem u Istanbul. Odnosno, prije toga u Berlin, gdje bi Bilić trebao imati debitantski nastup na klupi 'crno-bijelih'. Nakon priprema u Njemačkoj, Bešiktaš seli u Austriju, a tamo su dogovoreni ogledi s Queens Park Rangersima, Schalkeom i Southamptonom.