ZAVRŠNICA NLB-A

Bilić: Tko namješta, odmah leti iz lige

08.03.2011 u 12:17

Bionic
Reading

Bliži se kraj regularnog dijela regionalne košarkaške lige (NLB), a sve se više spominju razne nesportske teorije, prema kojima bi zadnje mjesto u ligi izbjegao Zadar, odnosno Crvena zvezda

Zadar i Crvena zvezda dva su kluba kojima visi ostanak u ligi i jedan od njih sljedeće sezone neće biti u regionalnom društvu. Oba sastava imaju po sedam pobjeda (16 poraza) i svaki trijumf u posljednja tri kola vrijedi poput zlata.

Naravno, na ovim prostorima ne može bez raznih teorija i sumnji u namještanja, odnosno puštanja utakmica za spas jednog od utopljenika. Tako su iz krugova bliskih Crvenoj zvezdi posumnjali u Zadrovu pobjedu nad Cibonom u 23. kolu. To su bila samo nagađanja bez dokaza, no ukoliko netko bude uhvaćen u nečasnim radnjama, kazna će biti velika.

'Tko namjesti utakmicu, istoga trenutka leti iz lige. Iskreno sumnjam da netko razmišlja o namještanjima. I prošlih sezona se pričalo o raznim kombinacijama, pa su sve one pale u vodu. Prvenstvo je regularno, tako će i ostati', poručio je direktor lige Josip Bilić.

Što se tiče zadnja tri kola, hrvatski klubovi će se boriti na neki način ne samo za sebe, nego i Zadar, jer Cedevita i Zagreb igraju sa Zvezdom (Beograđani još imaju utakmicu s Olimpijom), ali i srpske momčadi su na istom zadatku, jer su protivnici Zadra Partizan i Hemofarm (uz Široki).

I baš bi utakmica 26. kola, kada Zadar gostuje kod Širokog, mogla biti pod najvećim povećalom javnosti, jer su dva kluba u jako dobrim odnosima. No iz Širokog su već poručili da nema nikakve zavjere i da nema puštanja.