IZBORNIK U PROBLEMIMA

Bilić ostao bez Eduarda i Buljata za Austriju

17.05.2010 u 16:49

Bionic
Reading

Još hrvatska nogometna reprezentacija nije odigrala ni minute ove godine, a već se izbornik Bilić našao pred problemima. Naime, zbog ozljeda za prijateljski ogled protiv Austrije neće konkurirati Jurica Buljat te Eduardo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je otputovala u Bad Tatzmansdorf gdje se priprema za prijateljski ogled s Austrijom. Prvi trening nije do kraja odradio Eduardo da Silva, a iako se činilo da bi ipak mogao nastupiti u srijedu, ozljeda je takve naravi da neće moći istrčati na teren. A budći da neprilika nikad ne dolazi sama, izbornik Slaven Bilić neće moći računati ni na Juricu Buljata koji se također ozlijedio.

'Jurica Buljat se ozlijedio, vjerujemo da nije riječ o rupturi, ali pola-pola je hoće li zaigrati. Eduardo je, kao i on, otišao na magnetsku rezonanciju. Doveli smo se u situaciju da nemamo dovoljno igrača za jednu utakmicu', smatra izbornik Bilić, a prenosi Večernji list.

Eduardo ima problema s leđima, no dobra vijest jest ta da će utakmicu protiv Austrije preskočiti zbog preventive, no kako sada stvari stoje Arsenalov napadač bi trebao konkurirati za utakmicu protiv Walesa u nedjelju.

'Ostali smo bez mnogo igrača, mnogi su ozlijeđeni, mladi igraju ključnu kvalifikacijsku utakmicu sa Slovacima, pa smo i dio njih morali pustiti, a Olić i Pranjić su u Madridu. Cilj je isprobati momčad s nekoliko novih lica', zaključuje Slaven Bilić.