PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Bilić izvukao Arsenal, Aalborg protiv APOEL-a

08.08.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Poznati su parovi play-offa Lige prvaka. Dvadeset klubova bori se za posljednjih deset mjesta u najbogatijem nogometnom natjecanju

Prvo se krenulo izvlačiti parove klubova koji su prvaci svojih država. Slovenski Maribor je tako dobio škotski Celtic koji se zahvaljujući gluposti Legije našao u novoj prilici da izbori Ligu prvaka.

Dinamovom krvniku Aalborgu kuglice su namijenile dvije utakmice s ciparskim APOEL-om, a Ludogoroec, koji je bio koban za Partizan, očekuje okršaj s bivšim europskim prvakom Steuaom.

'Kao što sam ranije rekao sa svakim protivnikom šanse su nam 50-50. Igramo protiv dobre momčadi koja je prvak Danske i koja ima izvrsnu sezonu. Ali vjerujem da možemo proći Aalborg i plasirati se u skupinu Lige prvaka', izjavio je trener APOEL-a Giorgos Donis.

Austrijski Salzburg odmjerit će snage sa švedskim Mälmom, a slovački Slovan s bjeloruskim BATE-om.

Play-off za prvake
Maribor - Celtic
Red Bull Salzburg - Malmö
Aalborg - APOEL
Steaua - Ludogorec
Slovan Bratislava – BATE
Play-off za neprvake
Beşiktaş - Arsenal
Standard Liège - Zenit
København - Leverkusen
Lille - Porto
Napoli - Athletic

Zatim su se izvlačili parovi klubova koji nisu kao prvaci ušli u pretkola ovog natjecanja. Bešiktaš, koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, nije imao sreće, jer mora na engleski Arsenal.

'Kakav ždrijeb! Veselim se utakmicama s Bešiktašem', poručio je Mesut Özil.

'Možemo nokautirati Arsenal, ali isto tako i biti eliminirani. Izaći ćemo na teren i dat ćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo', rekao je vratar Bilićeva Bešiktaša Tolga Zengin.

Veliku pozornost privlačit će i dvoboji talijanskog Napolija s baskijskim ponosom Athletic Bilbaom te francuskog Lillea s portugalskim Portom.

Belgijski Standard tražit će Ligu prvaka preko Zenita, a još jedan danski predstavnik u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi Kopenhagen igra s njemačkim Bayerom.

Prve utakmice na rasporedu su 19. i 20. kolovoza, a uzvrati 26. i 27. kolovoza.