DOLAZE LI BOLJI DANI?

Bila je najveća teniska senzacija u 2021., naprasno je prekinula s trenerom pa upala u veliku krizu, a sada je pronašla 'spasitelja'

09.11.2021 u 18:11

Bionic
Reading

Britanska tenisačica Emma Raducanu, osvajačica US Opena u rujnu, ima novog trenera nakon raskida s Andrewom Richardsonom s kojim je prekinula suradnju nakon senzacionalnog osvajanja prvog grand slam turnira u karijeri

Novi trener britanske mlade teniske zvijezde je Torben Beltz, dugogodišnji trener njemačke tenisačice Angelique Kerber.

Raducanu je kao razlog prekida suradnje s Richardsonom navela da joj treba netko iskusniji. Jedan od kandidata bio je Španjolac Esteban Carril, ali sada je pristala raditi sa 44-godišnjim Nijemcem koji je Kerber doveo među deset najboljih tenisačica svijeta prije nego su prekinuli 2013. godine.

No, 2016. ponovno su počeli surađivati i njemačka je tenisačica tada osvojila Australian Open i US Open  te stigla do finala Wimbledona, osvojila srebrnu olimpijsku medalju i postala broj jedan na WTA ljestvici. Suradnju su ponovno prekinuli 2017. godine.

Raducanu je nakon osvajanja US Opena najprije poražena u trećem kolu turnira u Cluj Napoci, a onda je ispala u prvom kolu Indian Wellsa.