RICCARDO PIATTI

Trener koji je odbio Novaka Đokovića zbog Hrvata: Ni malo se ne kajem! Sanjam Grand Slam s drugim tenisačem...

09.11.2021 u 15:42

Bionic
Reading

Riccardo Piatti, teniski trener koji je kroz igračku karijeru vodio Ivana Ljubičića u intervjuu za Corriere della Sera se prisjetio kako je zbog hrvatskog tenisača odbio Novaka Đokovića

Riccardo Piatti je jedno vrijeme surađivao s Novakom Đokovićem, no vrlo brzo otišli su svatko na svoju stranu.

'Ne kajem se zbog te odluke. Njegov otac je od mene tražio potpunu posvećenost, ali ja se nisam mogao odvojiti od akademije. Bio sam odan svojim igračima. Bio je tu i jedan problem. Ivan Ljubičić je Hrvat bosanskog podrijetla, a Novak Đoković Srbin. Tada je rat na Balkanu tek završio, a neslaganja između zemalja je još uvijek bilo izraženo. Ispravno sam postupio. Sada mi je san da Grand slam osvojim s Jannikom Sinnerom. Potraga za Svetim gralom se nastavlja', rekao je Piatti.

Naglasio je i kako će nakon velike trojke na svjetsku tenisku scenu sigurno doći nove teniske nade.

'Poslije ere Federera, Nadala i Đokovića, pojavit će se drugi tenisači. Doći će nova era. Treba sačuvati samo duh igre, bez apsurdnih promjena pravila. Bilo je ovakvih trenutaka i ranije. Još uvijek se sjećam kada su se povlačili John McEnroe, Björn Borg ili Pete Sampras. I dobili smo nasljednike. Tenis je jači od bilo kog pojedinca', zaključio je Piatti.