borba za europu

'Bijeli' pronašli rješenje za napad: Hajduk želi dovesti nigerijskog reprezentativca vrijednog preko dva milijuna eura

09.02.2020 u 16:23

Bionic
Reading

Hajduk želi dovesti 27-godišnjeg napadača Crotonea Simeona Tochukwua Nwankwoa koji prema Transfermarktu vrijedi 2,2 milijuna eura

Hajduk će se s Rijekom i Osijekom do kraja prvenstva boriti za drugo mjesto koje trenutno bijeli i drže. To drugo mjesto vodit će ove sezone u kvalifikacije za Ligu prvaka koja donosi prestiž i veliku zaradu, a Splićanima je jasno da se za to moraju i pojačati.

Hajduk je u potrazi prvenstveno za napadačem koji će biti pravo pojačanje i odmah uskočiti u prvih 11, a takvo rješenje su našli u nigerijskom reprezentativcu koji nastupa u talijanskoj Serie B, pišu Sportske novosti. Riječ je o 27-godišnjem napadaču Crotonea Simeonu Tochukwu Nwankwou koji je poznatiji kao Simy.

Ove sezone je u 22 utakmice zabio 10 golova za Crotone. Za Nigeriju je do sada odigrao četiri utakmice, a okušao se i protiv Hrvatske u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji. U pobjedi Hrvatske od 2:0 je sudjelovao nekoliko minuta nakon što je u igru ušao u 88. minuti.

Ovaj 190 centimetara visoki Nigerijac prema Transfermarktu vrijedi 2,2 milijuna eura, a ugovor mu vrijedi do ljeta 2022. godine. Nije još poznato koliko bi Crotone tražio za njega, ali sigurno neće biti jeftin.