NAKON VALČIĆEVA PRSTA

Bielecki ostao bez oka i završio karijeru

20.06.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Poljska rukometna legenda Karol Bielecki odigrao je posljednju utakmicu u karijeri. Nažalost, razlog tome je teška ozljeda oka, kojem nisu pomogle ni dvije operacije te je sada slijep na jedno oko

Hrvatska rukometna reprezentacija je prije nekoliko dana odigrala dvije prijateljske utakmice s Poljskom. Osim po porazima, ostat će zapamćene i po teškoj ozljedi Karola Bieleckog, zbog koje je legendarni poljski igrač morao prekinuti karijeru. Jedan od aktera cijelog nesretnog slučaja bio je Josip Valčić, koji ga je u jednom duelu slučajno prstom upiknuo u oko. Ni nakon dvije operacije oko se nije dalo spasiti te je Bielecki na njega ostao potpuno slijep. Igrač Löwena objavio je kraj karijere.

'Nažalost, ispalo je da se oko nije dalo spasiti. Morat ću naučiti živjeti novi život, izvan rukometa. Kako god bilo, snaći ću se. Ispred mene je još puno od života. Pa izgubio sam samo oko',  rekao je Bielecki za poljski dnevnik Jedynka.

Josip Valčić je preko poljskih reprezentativaca, braće Lijewski s kojima igraju Vori, Lacković i Duvnjak u HSV-u, probao doći do Bieleckog, ali nije uspio.

'Žao mi je što se to dogodilo. Nije bilo nikakve namjere da ga ozlijedim. Još sam u šoku zbog težine njegove ozljede. Nadam se da će on to prebroditi i želim mu puno sreće', rekao je Valčić za Večernji list.