Espirito Santo smijenjen

Benzema ostao bez trenera; aktualni prvaci u problemu, a sve je povezano s Bišćanom

08.11.2023 u 08:47

Bionic
Reading

Nakon niza loših rezultata čelnici Al Ittihada, nogometnog prvaka Saudijske Arabije, otpustili su dosadašnjeg trenera, 49-godišnjeg Portugalca Nuna Espirita Santa

Al Ittihad, klub u kojem je glavna zvijezda nekadašnji napadač madridskog Reala Karim Benzema, bez pobjede je u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica. U tom su periodu tri puta remizirali i dva puta izgubili, a uslijed te krize su skliznuli na trenutačno šesto mjesto ljestvice.

U prošlom kolu Al Ittihadu je presudila momčad Al Shababa koju vodi bivši trener Dinama Igor Bišćan. Ta pobjeda od 1:0 u domaćem prvenstvu je odjeknula, a ispada da je i presudila treneru Al Ittihada.

Dodajmo tome kako su nogometaši Al Ittihada tri dana kasnije izgubili i u azijskoj Ligi prvaka od iračkog Al Quwe s 0:2, makar su i dalje vodeća momčad svoje skupine C.

Iz kluba su objavili kako će privremeno Espirita Santa zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Hassan Khalifa.

Nuno Espirito Santo u Al Ittihad je došao u srpnju 2022. godine, a prije toga je radio u portugalskim klubovima Rio Aveu i Portu, španjolskoj Valenciji, dok je od 2017. do 2022. godine bio u Premier ligi gdje je trenirao Wolverhampton i kratko Tottenham.

Momčad je prepuna zvijezda od kojih su napoznatiniji i najbolje plaćeni igrači poput Karima Benzeme i N‘Golo Kantea. No, očito je negdje drugdje problem...

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore