ZANIMLJIVO

Belgijska analiza: Ovakve Hrvatske ne trebamo se bojati

08.09.2012 u 15:01

Bionic
Reading

'Prednost su i spori hrvatski stoperi, a Ćorluka je ozlijeđen pa možda neće moći čuvati Hazarda', pišu Belgijci

Belgijski list De Standard vjerojatno je bar malo pomogao njihovom izborniku Marcu Wilmotsu iscrpnom analizom utakmice Hrvatske i Makedonije. U uvodu teksta tvrde kako je Hrvatska pobijedila 'tvrdoglavu' Makedoniju s minimalnom razlikom, no kako Štimčevi odabranici nisu ostavili osobit dojam. Spominju i kako je na Maksimiru došao 'Modrićem zaluđeni' Mourinho, a upravo našeg veznjaka treba zaustaviti sljedeći utorak u Bruxellesu.

Neutralizirati Modrića
Hrvatska ne postoji bez Mourinhovog ljubimca. Ako njega neutralizirate, Hrvatska ne igra jer 75 posto napada ide preko njega. No, najveća hrvatska zvijeda još nije u top formi što je dobra vijest za nas. Protiv Makedonije dosta je griješio, ali svejedno je bio među najboljima na travnjaku.

Spriječiti Srnu, Perišića i Mandžukića
Nakon bolnog poraza 2:4 od Švicarske, Igor Štimac protiv Makedonije odlučio se za 4-5-1 formaciju. Napadač Bayerna Mario Mandžukić bio je opasan kao i na Euru, a potporu mu je činio Eduardo, No Brazilac se nije često uspio dočepati lopte. Ispočetka su nekoliko pristojnih centaršuteva uputili Darijo Srna i Ivan Perišić, no kad se njih zaustavi Eduardo je nemoćan.

Iskoristiti Srnine odlaske naprijed
Dok lijevu stranu čuvaju Perišić i Strinić, Srna je sam na desnoj i tu ima prostora koji se da iskoristiti. Makedonac Tričkovski često je iskorištavao Srnine odlaske u napad, a sigurno će ih biti i u Bruxellesu.

Pripaziti na klupu
Kada je Mandžukić istrošen u obrani, Igor Štimac može računati na snagu s klupe u obliku Nikice Jelaviča ili Ivice Olića. Jučer je izabrao Jelavića i pogodio.

Iskoristiti spore Ćorluku i Šimunića
Hrvatski obrambeni dvojac posebno je velik i jak, no nije brz i agilan. Oni su tornjevi, ali jako spori tornjevi. Osim toga, Ćorluka se ozlijedio i napustio igru pa možda neće biti spreman čuvati Hazarda.