IZ TISKA

Belgijanci zanijemili nakon Antina gola

01.10.2010 u 11:04

Bionic
Reading

Iako je Anderlecht izgubio u posljednjim sekundama utakmice, a tijekom nje ostavio barem ravnopravan dojam, komentari su uglavnom korektni. Doduše, nema razloga da ne budu jer i Hajduk je imao svojih prigoda, a prema viđenom, Splićani kao da su više željeli pobjedu

'Hladan tuš za Anderlecht', sukus je svih tekstova koji su u petak osvanuli u belgijskim tiskovinama De Morgen i De Standaard. Nekih predugih opservacija nije bilo, jer utakmica nije pružila previše uzbuđenja, posebice navijačima Anderlechta. No u tekstovima u kojima se opisuje utakmica svi ističu izvrsnu atmosferu i Torcidu kao pokretače preokreta u drugom dijelu.

Na Uefinoj stranici dvoboj Hajduka i Anderlechta naslovljen je 'Antina treća sreća za pad Anderlechta', što jasno oslikava u kakvim se prilikama nalazio mladi Hajdukov napadač te da je poentirao tek iz trećeg pokušaja, u zadnjoj sekundi utakmice.

Belgijski portal Sport.be u uvodu teksta navodi grešku trenera gostiju Areila Jacobsa, koji je izvan igre ostavio najopasnijeg igrača Lukakua.

'Anderlecht je stvorio bolje šanse u prvom razdoblju, a Suarez i Boussoufa su dva puta promašili za vodstvo gostiju. Hrvati su više prijetnji stvorili u drugom poluvremenu, zaprijetivši preko Ibričića iz slobodnog udarca te posebno preko Vukušića, koji je u 58. minuti promašio prigodu s 'tri zvjezdice'. Anderlecht je imao svoje prigode i u završnici, kada se osjetilo da je Lukaku na terenu', opisao je Sport.be te dodao kako je ključni trenutak bila bakljada Torcide.


'Nakon što je igra bila zaustavljena zbog previše dima u 84. minuti, Proto je u 92. minuti uspio spasiti Ljubičićevu meč loptu, ali na žalost Anderlechta, drugu, u 95. minuti koju je uputio Vukušić, nije mogao.'