IMA LI ŠTIMAC IZGLEDA?

Belgijanci su neusporedivo vredniji od Hrvata

09.10.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon poraza od Škotske, Hrvatska se dovela u vrlo neugodnu situaciju na putu prema svjetskom prvenstvu u Brazilu. Naime, Hrvatska je sada pod pritiskom jer mora pobijediti Belgiju. Ili barem osvojiti bod kako bi se izbjegla mogućnost da Hrvatska bude čak i najslabija druga, odnosno da ostane i bez dodatnih kvalifikacija

Pogled na tablicu skupine A vrlo je zabrinjavajući za sve hrvatske navijače. Jer Štimčeva je momčad na drugom mjestu, ali prijeti joj i opasnost da nakon preostalih dviju utakmica ostane na toj poziciji, ali kao najslabija druga te da ostane bez dodatnih kvalifikacija.

Štimac je s igračima pod imperativom, jer u sljedećoj utakmici, u petak od 18 sati na Dinamovom stadionu, igra protiv Belgije, koju mnogi nazivaju najperspektivnijom u Europi. A da je uistinu riječ o sjajnoj momčadi, u kojoj ima velikih i vrijednih igrača, potvrđuje podatak da je u kadru Marca Wilmotsa čak 16 igrača koji vrijede više od deset milijuna eura. U kadru izbornika Štimca deset ili više milijuna vrijede tek šestorica; a još je upečatljiviji podatak da je belgijskih devet igrača vrijednih 20 milijuna, a hrvatskih je tek četiri.

Naravno, mi se dičimo dvojcem Modrić - Mandžukić, koji igraju u najzvučnijim klubovima - Realu i Bayernu; ali ništa manje atraktivno ne zvuče ni Chelsea, Manchester United, Manchester City u kojima igraju Belgijanci.

Inače, u globalu, belgijska reprezentacija, prema podacima Transfermarkta, procijenjena je na 354.750.000 eura, a hrvatska na tek 193.750.000 milijuna eura.