WILMOTS ŽELI POBJEDU

Belgijanci puni optimizma: U Zagreb smo došli po SP!

10.10.2013 u 21:13

Bionic
Reading

Premda nogometnoj reprezentaciji Belgije za plasman na svjetsko prvenstvo treba bod u sutrašnjem susretu protiv Hrvatske, izbornik 'Crvenih vragova' Marc Wilmots hrabro je najavio igru na pobjedu u Zagrebu.

'Nema šanse da igramo na bod, premda nam je svima jasno kako nas jedan bod dijeli od plasmana na svjetsko prvenstvo,' poručio je Wilmots na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir.

Belgija je posljednji put nastupila na World Cupu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, dok na europskim prvenstvima nije sudjelovala od 2000. kada je organizirala EURO zajedno s Nizozemskom. Stoga niti ne čudi nogometna euforija koja je zahvatila Belgiju.

'U Zagreb smo došli po svjetsko prvenstvo. Rastemo iz utakmice u utakmicu i prepun sam optimizma uoči sutrašnjeg ogleda.'

Belgijski strateg očekuje fizički tešku i neizvjesnu utakmicu u kojoj će presuditi detalji.

'Očekujem sličnu utakmicu kakvu smo odigrali u Bruxellesu,' dodao je Wilmots osvrnuvši se na mogućnost da Hrvatska sutra istrči u 3-5-2 formaciji.

'Malo ekipa igra u takvoj formaciji, no spremit ćemo se i za takav sustav igre. Dobro smo pripremljeni i imamo različita rješenja. No, zadržat ću ih za sebe,' poručio je.