OSTVARENJE SNA

Beckham na širem popisu za Olimpijske igre

18.04.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Nogometaš LA Galaxyja će 2. svibnja napuniti 37 godinaa, već dulje vrijeme govori kako bi nastup na Igrama bio ostvarenje njegovog sna

Izbornik nogometne olimpijske reprezentacije Velike Britanije Stuart Pearce objavio je širi popis od 80 nogometaša za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, na kojem se nalazi i godišnji David Beckham.

Nogometaš LA Galaxyja će 2. svibnja napuniti 37 godina. Dulje vrijeme govori kako bi nastup na Igrama bio ostvarenje njegovog sna.

Svaka reprezentacija u svom sastavu smije imati trojicu nogometaša starijih od 23 godine. Uz Beckhama, na Pearceovom popisu su među takvim igračima još Craig Bellamy, Joe Cole, Gareth Bale, Chris Brunt, Steven Fletcher...

Ovo je samo preliminarni popis, ali i naznaka da bi Pearce mogao računati na Beckhama kada će napraviti konačni popis od 18 igrača za Igre.

Na njemu se definitivno neće naći Arsenalov veznjak Jack Wilshere, koji ove sezone nije upisao niti jedan nastup za 'topnike' zbog ozljede gležnja.

U ponedjeljak je Arsene Wenger, menadžer Arsenala, obznanio kako je Wilshere definitivno otpao iz konkurencije za Europsko prvenstvo. Wilshere se nadao da bi se mogao oporaviti na vrijeme za Olimpijske igre, na kojima je silno želio nastupiti. No, odustao je od tog nauma, nakon što je Wenger poručio:

'To je najgora moguća ideja koja mu je mogla pasti na pamet'.

Koliko je Wenger 'željan' nastupa Arsenalovih nogometaša na Igrama, pokazuje i da je trojici igrača, Aaronu Ramseyju, Kieranu Gibbsu i Alexu Oxlade-Chamberlainu do do znanja kako bi im bilo pametnije da krenu s klubom na predsezonsku turneju po Dalekom istoku, umjesto da zaigraju na nogometnom olimpijskom turniru.