Traži se investitor

Bayern dobiva financijsku injekciju: Vlasnici AC Milana kupuju udio u njemačkom divu i pomažu Niki Kovaču

09.10.2019 u 06:38

Bionic
Reading

Elliot Management Corp zainteresiran je za ulaganje u njemački nogometni klub Bayern našeg Nike Kovača

Bayern Nike Kovača trenutno je na trećem mjestu njemačke Bundeslige, ali jasno je da je nekadašnji hrvatski izbornik napravio pravi stroj koji, kada se još malo uštima, ima pravo polagati nade u naslov prvaka Europe. Pokazali su to i visokom pobjedom protiv Tottenhama (2:7) u Londonu u Ligi prvaka.

Njemački mediji već su u nekoliko navrata pisali kako Kovač i čelnici Bayerna već na zimu kreću po nova pojačanja koja će dodatno osnažiti ekipu. Spominjali su se brojni talentirani igrači poput Kaija Havertza ili Tima Wernera koji bi Bayernu donijeli dimenziju više.

Ipak, sva ta pojačanja koštaju, a danas više ni 100 milijuna eura nije neuobičajena cijena za nekog igrača. Čelnici Bayerna svjesni su situacije i zato su se odlučili potražiti investitore koji bi u klub donijeli novu financijsku injekciju. Ovaj njihov potez mogao bi zbližiti dva europska velikana. Talijanski IlSore24Ore piše kako su vlasnici Milana, Elliot Management Corp prevođen Paulom Singerom, odlučili uložiti u Bayern i to kako bi lakše financirali upravo Milan.

Priča je zapravo vrlo jednostavna. Bogati fond koji je na čelu Milana vjeruje kako bi im se ulaganje u Bayern isplatilo i donijelo značajne profite s obzirom na to da je bavarski div u vrhu Europe, a tu zaradu bi onda investirali u Milan. Udio u Bayernu mogao bi značiti i razmjenu igrača između ova dva kluba pa bismo uskoro mogli vidjeti i neke jako zanimljive transfere. Ovo ulaganje još nije službeno potvrđeno niti iz Milana, niti iz Bayerna, a Talijani pišu kako Elliot Management Corp još razmatra poslovni model ulaganja u njemačkog velikana.