Tko će ih zaustaviti?

Kovačev stroj postaje još moćniji: Bayern na zimu dovodi dva pojačanja za 220 milijuna eura

03.10.2019 u 06:56

Bionic
Reading

Leroy Sane i Kai Havertz su na listi želja Nike Kovača i potencijalne mete za zimski prijelazni rok

Bayern je u drugom kolu Lige prvaka demolirao Tottenham i ponizio ih na vlastitom terenu u Londonu pobijedivši s visokih 7-2. Niko Kovač tako je pokazao da je pravi trener za Bayern i barem malo kupio mir i ušutkao kritičare.

'Volim biti ovdje, ovo je lijep i velik grad. Bila je to sjajna večer za Bayern i njemački nogomet. Zabijanje drugog gola je bilo ključno, nakon toga smo diktirali tempo utakmice. U drugom poluvremenu uspjeli smo igrati zaista dobro, čak i vrlo dobro. Sada kada je utakmica dobra možemo biti zadovoljni, bila je to velika večer za njemački nogomet', rekao je Kovač nakon velike pobjede.

  • +6
Tottenham - Bayern, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Bayern stvarno djeluje moćno, a njemački Bild donosi i senzaciju koja bi Kovačev stroj trebala napraviti još moćnijim. Prema njima, Bayern će na zimu dovesti krilnog igrača Manchester Cityja Leroya Sanea. 23-godišnji njemački reprezentativac je bio Kovačeva želja još ovoga ljeta, ali taj transfer nije realiziran.

'Bili smo jako zainteresirani i razgovarali smo s njim, ali onda je imao tu groznu ozljedu i nismo mogli riskirati. Čekamo da vidimo kako će se oporavljati, a onda ćemo ponovno sjesti za stol u siječnju', poručio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

Na put realizaciji ovog posla stala je teška ozljeda koju je Sane zadobio u pripremnoj utakmici od koje se još nije oporavio. Ipak, interes Bayerna nije popustio i Sane bi ove zime mogao promijeniti sredinu. City ga je na ljeto 2016. godine kupio iz Schalkea za 50 milijuna eura, a sada bi na njemu mogli zaraditi dvostruko više.

Prema pisanju njemačkih medija Sane će Bayern koštati oko 120 milijuna eura, a na Kovačevoj listi želja je i Kai Havertz iz Bayer Leverkusena koji bi koštao dodatnih 100 milijuna. Kovač bi tako mogao već ove zime za preko 200 milijuna dobiti dva velika pojačanja koja bi Bayern mogla učiniti nezaustavljivim.