Njemački nogometni kup

Bayer Leverkusen šokantno ispao od niželigaša; Werder i Borussia osigurali prolaz u četvrtfinale

03.02.2021 u 00:30

Bionic
Reading

U ranije odigranim utakmicama njemačkog kupa senzaciju je priredio četvrtoligaš RW Essena koji je sa 2:1 nadigrao Bayer Leverkusen

Werder Bremen i Borussia Dortmund plasirali su se u utorak u četvrtfinale njemačkog kupa nakon što su eliminirali drugoligaše Greuther Fürth, odnosno Paderborn.

Werder je kod kuće sa 2:0 pobijedio drugoligaša Greuther Fürth zahvaljujući pogocima Möhwalda u 12. minuti i Agua u 73. minuti.

Borussia Dortmund je puno teže ostvarila plasman u četvrtfinale kupa. Sa 3:2 je kod kuće eliminirala još jedan klub iz druge lige Paderborn. Iako je već nakon 16 minuta vodila sa 2:0 pogocima Emre Cana (6') i Jadona Sancha, Paderborn je u 79. minuti nakon gola Juliana Justvana smanjio na 2:1, a onda u sedmoj minuti sudačke nadoknade izjednačio na 2:2, a strijelac je s bijele točke bio Owusu .

Nakon toga uslijedili su produžeci, a prednost Borussiji je u 95. minuti donio Haaland.

U ranije odigranim utakmicama njemačkog kupa senzaciju je priredio četvrtoligaš RW Essena koji je sa 2:1 nadigrao Bayer Leverkusen, dok je Holstein Kiel, koji je prije tri tjedna izbacio iz Kupa minhenski Bayern nakon izvođenja jedanaesteraca sa 8:7 eliminirao Dormstadt 98.

U srijedu su na rasporedu preostale utakmice osmine finala njemačkog kupa RB Leipzig - Bochum, Wolfsburg - Schalke 04 , Jahn Regensburg - Köln, Stuttgart - Borussia M'gladbach.