Sada je sve jasno

Barcelona otvoreno potvrdila da više ne računa na hrvatskog veznjaka: Otkriveno i gdje će Ivan Rakitić nastaviti karijeru

17.11.2019 u 19:20

Bionic
Reading

Barcelona ne računa na Ivana Rakitića i to su mu obznanili, a talijanski i španjolski mediji pišu kako će karijeru nastaviti u Juventusu

Već se neko vrijeme govori o tome da će Ivan Rakitić ove zime napustiti Barcelonu, a ta je informacija sada dobila i potvrdu. Više nema dileme, Barca se želi riješiti hrvatskog reprezentativca, a to je iskreno rekao i sportski direktor kluba Eric Abidal koji je ovu informaciju podijelio i s Rakitićem.

'Rakitić zna da postoji sportska odluka koju mora razumjeti. Već je obaviješten da nije dio naših planova', rekao je Abidal.

Mediji u Italiji i Španjolskoj otkrili su i vjerojatni novi klub sjajnog hrvatskog veznjaka. Iako su ga tražili i Milan i Manchester United, oba velikana su posrnula i Rakitiću se baš ne ide u klub koji je potrebno spašavati. Tako je odluka pala na Juventus.

Juventus želi osnažiti ekipu koju predvodi Cristiano Ronaldo i tako ostati u utrci za naslov prvaka u kojoj im je ove sezone Inter velika konkurencija. Tako bi Juventus mogao ponovno imati Hrvata u ekipi nakon što ju napusti Mario Mandžukić.

'Stara dama' je već ljetos pokušala dovesti Rakitića, a čak su nudili i Federica Bernardeschija u zamjenu, ali Barcelona nije odstupala od traženih 35 milijuna eura pa je posao propao. Sada se Barca definitivno želi riješiti Hrvata pa bi i cijena mogla biti nešto niža. Raketa bi u Juventusu trebao imati plaću oko osam milijuna eura po sezoni.