NEZADRŽIVI SUAREZ

Barcelona održala Cityju istu lekciju kao i lani!

24.02.2015 u 22:45

Bionic
Reading

Prošle sezone, u osmini finala Lige prvaka Barcelona je slavila u gostima kod Manchester Cityja 2:0 i tako zapravo osigurala prolaz dalje. Ove godine, Barca je ponovo slavila i zapravo održala građanima istu lekciju kao i lani

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Barcelona je, baš kao i prošle sezone, slavila na gostovanju u Manchesteru u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, samo je ovoga puta bilo 2:1, a ne 2:0 kao prošle godine.

Prvo je poluvrijeme u potpunosti pripalo gostima, koji osim što su dominirali terenom su postigli i dva pogotka, oba Luis Suarez. Prvi je pao nakon 16 minuta utakmice, nakon što je u području uže obrane pogriješio Kompany. Suarez je iskoristio pogrešku te bez većih problema matirao nemoćnog Joea Harta.

Barcelona je nastavila igrati bolje, te nakon sjajne akcije u 30 minuti povela 2:0. Na asistenciju Jordija Albe uklizao je Suarez, te vršcima prstiju postigao pogodak za dva pogotka prednosti svoje momčadi. Do kraja poluvremena, Barcelona je nastavila dominirati, ali bez izrazitih prilika.

U drugom dijelu, druga priča. Nakon desetak minuta podjednake igre, City se nametnuo na terenu, a pogotovo im je pomogao ulazak Fernandinha, umjesto do tada slabo vidljivog Nasrija. I doista, u 70 minuti i domaći su nogometaši odigrali sjajnu akciju, koju je nakon savršene asistencije Davida Silve pogotkom okrunio Aguero.

Taman kad se činilo da su domaći nogometaši krenuli i po drugi pogodak, crveni karton Clichyja bacio ih je u težu defanzivnu petnaestak minuta prije kraja utakmice.

Barcelona je nanizala nekoliko prilika, a u sudačkoj su nadoknadi imali i jedanaesterac, kojeg je Joe Hart obranio Messiju, da bi Argentinac promašio i odbijenu loptu.
Ovom je pobjedom Barcelona došla na prag četvrtfinala, ali jedan pogodak te igra u drugom poluvremenu daje Cityju neku nadu.