a što ćemo sad?

Panika u Barceloni je na vrhuncu; Leo Messi se još ne izjašnjava, a sve se zakompliciralo nakon što mu je PSG poslao brutalnu ponudu

03.07.2021 u 08:52

Bionic
Reading

Ostaje li Leo Messi na Nou Campu ili odlazi? U ovom trenutku to nitko ne zna, ali je činjenica da se stvari odigravaju loše po Barcelonu. Predsjednik Joan Laporta priznao je da u Barceloni još nisu pronašli način kako pomiriti novi Messijev ugovor s katastrofalnim minusom u klupskoj blagajni, a u isto vrijeme moraju ispoštovati i Financijski fair-play...

Drama je samom vrhuncu, posebice nakon što je predsjednik Barcelone Joan Laporta otvoreno priznao kako je ostanak Lea Messija (34) još daleko od konačnog dogovora.

'Svi želimo da ostane u Barceloni! I Leo želi ostati, sve je kako treba biti. U procesu smo pronalaska najboljeg rješenja za obje strane. Radimo sve da što prije osiguramo da Leo i dalje bude naš igrač', kazao je Laporta u četvrtak, a onda šokirao sve navijače:

'Iskreno, volio bih da već sada mogu najaviti njegov ostanak u Barceloni, ali u ovom trenutku nemam dobrih vijesti i to jednostavno ne mogu napraviti!'

Tada javnost još nije znala da se na Nou Campu odigravala prava drama koja još uvijek traje. Da, panika u redovima Barcelone je na vrhuncu, a sve nakon što je objavljeno kako je PSG Messiju poslao brutalnu ponudu, puno izdašniju od one koju mu je prezentirala Barcelona!

Prema tom ugovoru Leo Messi bi sigurno odigrao još barem dvije sezone za Barcu, do lipnja 2023. godine. Postoji mogućnost da na Nou Campu ostane još dvije sezone, ali to će ovisiti o njegovom zdravlju i motivu. Messi bi za vjernost Barceloni trebao dobiti čak 240 milijuna eura, tj. 60 milijuna eura po sezoni. I taj mu je novac zajamčen! U isto vrijeme jedna mu od klauzula omogućava da nakon prve dvije odrađene sezone napusti Barcelonu, ali ako želi i dalje igrati to može samo u američkoj MLS ligi!

No, bogati šeici na čelu PSG-a odlučili su 'zakuhati' stvar i na posljednjim su pregovorima s Jorgeom Messijem, Leovim ocem, ujedno i menadžerom, ponudili puno izdašniji ugovor od onog Barceloninog!

PSG Messiju nudi ugovor na tri plus jednu godinu. U prve bi tri godine zarađivao po 70 milijuna eura, dok bi posljednju 'odradio' za 60 milijuna! Plus bonusi za osvajanje Lige prvaka! Uz to su mu kao 'adut' prezentirali i ostanak njegovog nekadašnjeg suigrača iz Barce, Brazilca Neymara, koji je potpisao do 2025. godine! Tako bi na Parku prinčeva Messi i Neymar odigrali barem tri zajedničke sezone...

Leo i Jorge Messi navodno su još ranije upozorili čelnike Barcelone da ne žele pregovarati dok traje Copa America na kojoj Leo lovi svoj prvi trofej s reprezentacijom Argentine. No, Laporta i 'ekipa' s Nou Campa nisu se baš držali tog dogovora, pa se Jorge odlučio osvetiti te je obnovio pregovore s PSG-om, a rezultat svega je ova brutalna ponuda koja je stigla iz Pariza. U isto su vrijeme čelni ljudi PSG-a istaknuli kako do završetka Copa Americe više neće ometati Lea, spremni su čekati njegov odgovor kako bi - ako bude potrebno - 'pojačali' ponudu.

Zbog svega ovoga je na Nou Campu zavladala totalna panika, čelnici Barcelone su u panici jer jedva da mogu ispuniti i svoju prvu financijsku ponudu koju su poslali Messiju, a PSG-ovu nadjačati ne mogu ni u najluđim snovima.

Zato su odlučili ići 'na emocije', jer ne treba zaboraviti kako je Leo Messi cijelu karijeru proveo u Barceloni, za 'katalonski ponos' je u proteklih 17 godina (od 2004. godine!) odigrao 778 utakmica u svim natjecanjima te zabio 672 gola!