POTJERA ZA IVANOM

Barcelona bi Rakitića, ali samo ako ne dođe Koke?!

04.06.2014 u 11:18

Bionic
Reading

Katalonski dnevnik El Mundo Deportivo ponovno je posvetio temu navodnom zanimanju Barcelone za hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića

Već se dulje vrijeme spominje po španjolskim medijima da su za 26-godišnjeg veznjaka zainteresirani ovogodišnji finalisti Lige prvaka, Real Madrid i Atletico, a posljednjih dana se dana u igru ubacila i Barcelona. Prošli je tjedan El Mundo Deportivo pisao da se Rakitić nalazi na širem popisu Barçinih želja, a u međuvremenu je, čini se, napredovao u poretku.

Tako u srijedu katalonski dnevnik tvrdi da su nogometaš Atletica Koke i naš Rakitić glavne mete Barcelonina trenera Luisa Enriquea u slučaju izvjesnog odlaska Cesca Fabregasa. Čak su navodno Barcelonini čelnici uspostavili i preliminarne kontakte s kolegama iz Atletica i Seville, ali razgovori će se intenzivirati tek kad Fabregas bude prodan.

Prva je želja ipak Koke, ali njegov će dolazak biti i teže realizirati. Iz Atletica su već poručili da ne žele prodati 22-godišnjeg španjolskog reprezentativca, što znači da će klub koji ga želi kupiti, morati aktivirati njegovu odštetnu klauzulu koja iznosi 60 milijuna eura. Odluči li se Barcelona na to, učinit će Kokea najskupljim španjolskim nogometašem u povijesti budući da je Chelsea sadašnjeg rekordera Fernanda Torresa platio 58 milijuna eura.

Rakitića bi Barcelona nedvojbeno lakše dovela. Za razliku od Kokea, kojem ugovor vrijedi do 2018. godine, Rakitićev istječe sljedeće ljeto. Iako odštetna klauzula za hrvatskog reprezentativca iznosi 40 milijuna eura, za pretpostaviti je da bi Sevilla pristala i na manju cijenu jer bi u suprotnom dogodine mogla ostati bez ikakve odštete.