JUNAK FINALA

Barca slavi čudesnog Messija: Kakve su to lopte bile!

23.05.2016 u 08:17

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone drugu su godinu u nizu osvojili španjolski Kup kralja, a junak susreta bio je Lionel Messi koji je savršenim asistencijama omogućio Albi i Neymaru da postignu pogotke u produžetku...

Barca je prošle sezone osvojila sve što se moglo osvojiti, a ove je prepustila drugima Ligu prvaka, no u domaćim natjecanjima ponovo je došla do titula. Nakon trijumfa u Primeri, ove nedjelje stigla je do titule i u Kupu kralja, pobjedom u neizvjesnom finalu protiv Seville 2-0 u produžetku.

Bio je to susret u kojem je momčad Luisa Enriquea dugo igrala s igračem manje nakon isključenja Mascherana, a Ivan Rakitić žrtvovan je na poluvremenu kako bi se osnažila obrana. Apsolutni junak na kraju je bio Lionel Messi koji je s dva fantastična dodavanja u produžetku poslužio Albu i Neymara te tako odlučio utakmicu.

Argentinac je još jednom pokazao da i kad ne zabija igra ključnu ulogu u momčadi Barcelone, u kojoj je njegovim dolaskom započela zlatna era puna velikih naslova.

'Borili smo se, patili i na kraju zajedno osvojili Kup,' ustvrdio je putem društvenih mreža Lionel Messi nakon još jedne svoje velike predstave.

Španjolski, kao i svjetski mediji puni su nakon utakmice hvalospjeva na račun sjajnog 28-godišnjeg Argentinca kojem je ovo bio četvrti osvojeni Kup kralja, a ima i osam titula u Primeri te čak četiri Lige prvaka.