kolateralna žrtva

Barca prodaje igrača za kojeg je prije samo godinu dana dala 120 milijuna eura; je li to znak da se Neymar vraća na Nou Camp?

23.03.2020 u 11:03

Bionic
Reading

U ljeto 2019. godine Antoine Griezmann je iz madridskog Atletica stigao u Barcelonu za 120 milijuna eura. No, francuski napadač na Nou Campu baš i nije dobio priliku, pa će u ljetnom prijelaznom roku gotovo sigurno napustiti redove katalonskog velikana...

No, Antoine Griezmann (29) ne odlazi iz Barcelone zato što je loš igrač, dapače... Sigurno je kako sjajni francuski napadač nije zaboravio igrati nogomet, no u Barceloni za njega više mjesta nema.

Francuz je tako preko noći postao kolateralna žrtva velikog transfera u kojemu Barcelona napokon u svoje redove vraća 'odbjeglog sina' Neymara.

Brazilac je navodno već sve dogovorio s Barcelonom, PSG jedva čeka riješiti se sve češće problematičnog velemajstora, a i njemu je dosta Pariza i konstantnog pritiska koji je na njegovim leđima jer ipak su za njega platili 222 milijuna eura!

>> Gotovo je; slavni Brazilac Neymar je rekao 'da' i već ovog ljeta vraća se u Španjolsku

Situacija je takva da Barcelona, ako želi angažirati Neymara, mora prodavati. Za sada su 'u izlogu' naš Ivan Rakitić koji se najvjerojatnije vraća u Sevillu, problematični Čileanac Arturo Vidal te - Antoine Griezmann. U Barci očekuju kako će za Francuza dobiti barem 100 milijuna eura odštete, za manje ga ne žele pustiti.

Zainteresiranih klubova ima dovoljno - prvi je PSG koji bi s njim popunio 'rupu' koja će nastati odlaskom Edinsona Cavanija. Još kad bi na Parku prinčeva uspjeli zadržati Maura Icardija... Opet bi to bio 'atomski napad', bez obzira na Neymarov odlazak.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Ali, veliki interes za Griezmanna pokazuju i engleski velikani, za sada se zna kako će se za njega boriti Chelsea, Manchester United, Arsenal... Navodno je sam Griezmann najskloniji dolasku na Old Trafford, no pitanje je hoće li 'crveni vragovi' pristati za njega platiti traženih 100 milijuna eura jer u ovom trenutku u napadu imaju dovoljno kvalitetnih rješenja.

Kako god bilo, Griezmann nakon samo jedne sezone mora krenuti dalje, na Nou Campu za njega - dolaskom Neymara - jednostavno nema mjesta...