nakon tri sezone u psg-u

Gotovo je; slavni Brazilac Neymar je rekao 'da' i već ovog ljeta vraća se u Španjolsku

21.03.2020 u 18:25

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša današnjice, 28-godišnji Brazilac Neymar, i vlasnik najskupljeg transfera u povijesti, vrijednog 222 milijuna eura, na kraju ove sezone trebao bi napustiti PSG

U senzacionalnom transferu 2017. godine, Neymar je iz Barcelone otišao u PSG. U glavni grad Francuske privukao ga veliki i skupi projekt arapskih vlasnika, koji su željeli složiti momčad dostojnu naslova europskog prvaka.

No, unatoč silnim ulaganjima, to se nije dogodilo, a vrlo brzo od dolaska među 'svece', Neymar je počeo osjećati nezadovoljstvo, odnosno nostalgiju za Messijem, Suarezom i ostatkom društva iz Barcelone.

I već nakon prve godine spominjala se mogućnost povratka u redove katalonskog kluba, ali bogati vlasnici PSG-a nisu ga htjeli pustiti ispod cijene.

Međutim, očito je i njima već dozlogrdilo natezati se s Neymarom, koji je usput rečeno, odmah nakon obustave natjecanja u Ligue 1 zbog koronavirusa, sjeo u privatni avion, i otišao u rodni Brazil, ali da se nikome nije javio.

Katalonski Sport ove je subote na naslovnici objavio veliku Neymarovu fotografiju, uz naslov, Neymar je Barceloni rekao da, da, da... Drugim riječima, obećao se Barceloni, i to već ovog ljeta, odnosno po okončanju sezone. A predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu već je kontaktirao belgijskog odvjetnika Woutera Lambrechta kako bi pravno riješili ovaj transfer.

Neymar je u Barcelonu došao 2013. godine, a tada su se za njega otimali i brojni drugi europski velikani, između ostalih i Real, kojem se je čak navodno i obećao.

No, Barcelona je evidentno imala jače argumente i u tom malom 'ratu' pobijedila je 'kraljeve'..

  • +5
PSG - Borussia D., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: UEFA via Getty Images / HANDOUT