TRANSFER ZA POVIJEST

Službeno! Neymar potpisao, Barceloni na račun sjeo rekordan iznos

03.08.2017 u 19:49

Bionic
Reading

Španjolski nogometni gigant Barcelona objavila je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 milijuna eura kako bi otkupili igračev ugovor, a nedugo zatim Brazilac je potpisao ugovor s franucskim klubom

Ranije u četvrtak Španjolska nogometna liga je objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 milijuna eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

No novci su sada sjeli na račun katalonskog diva.

'U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici osobno su posjetili klupske prostorije i platili 222 milijuna eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti UEFA-i detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja', objavila je Barcelona.

Par sati kasnije Neymar je potpisao za PSG i postao najskuplji igrač u povijesti! Potpisao je petogodišnji ugovor.

'Otkako sam stigao u Europu, PSG je bio jedan od najkompetitivnijih i najambicioznijih klubova. Privukla me ambicija kluba, strast i energija koju donosi. Nakon četiri godine u Europi osjećam se spremnim za ovakav izazov. Dat ću od sebe da pomognem suigračima i razveselim milijune navijača širom svijeta,' rekao je Brazilac.

  • +6
Neymar Izvor: Reuters / Autor: Sergio Perez
Najbolje od Neymara u 2017.