USPJEŠNI GOSTI

Barca opet gazi, povijesni dan za hrvatske suce

20.11.2012 u 20:16

Bionic
Reading

U prve dvije odigrane utakmice 5. kola nogometne Lige prvaka slavili su gosti. Barcelona je u skupini G pobijedila Spartak u Moskvi 3:0, dok je u skupini F Lille slavio u Minsku protiv BATE Borisova 2:0

Barcelona je protiv Spartaka pitanje pobjednika riješila u prvom poluvremenu i tako i matematički osigurala prolaz u nokaut-fazu natjecanja. Dva je gola zabio Lionel Messi, jednog Dani Alves, a Barcelona se vratila na pobjednički kolosijek nakon iznenađujućeg 2:1 poraza od Celtica.

Otvarajući gol na susretu, svoj prvi ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju, Alves je zabio s ruba kaznenog prostora, prizemnim udarcem desnicom malo iskosa s desne strane, u suprotni kut. Već 11 minuta kasnije Messi je zabio za 2:0 desnicom pospremivši loptu nakon što je prethodno vratar BATE Andrij Dikan obranio, ali ne i ukrotio udarac Andresa Inieste.

Konačnih 3:0 Messi je postavio u 39. minuti zaobišavši golmana nakon lijepe asistencije Pedra u prostor. Bio je to omalenom Argentincu 5. ovosezonski gol u isto toliko nastupa u LP. Najbolji nogometaš svijeta je u 73 utakmice ukupno u Ligi prvaka sudjelovao kod isto toliko golova, pritom zabivši njih 56, a asistiravši 17. Kažimo na kraju da je utakmicu na stadionu Lužniki sudio hrvatski sudac Ivan Bebek.

Ljestvicu skupine G Barcelona predvodi sa 12 bodova. Spartak je posljednji s tri boda.

Lille je do utakmice protiv BATE Borisova u Minsku imao 0 bodova na kontu i gol-razliku 2-12. Protiv bjeloruskog prvaka je francuski sastav zabio iz jedina dva udarca u okvir suparničkih vratiju u prvom dijelu, a strijelci su bili Djibril Sidibe u 14. i Gianni Bruno u 31. minuti.

Sidibe je zabio lijepim udarcem s ruba šesnaesterca u suprotne rašlje, a Bruno iz neposredne blizine nakon što je Lucas Digne probio lijevu stranu i lijepo ubacio u sredinu. BATE je igrao od 74. minute s igračem više nakon isključenja Sidibea, ali nije uspio zabiti niti počasni gol usprkos terenskoj nadmoći.

Utakmicu u Minsku sudio je također hrvatski sudac Marijo Strahonja, a ovo je prvi put u povijesti da su dva hrvatska suca sudila istog dana u utakmicama Lige prvaka.