RAZOČARANI!

Barca bojkotira dogovor o domaćinstvu finala Kupa kralja

06.03.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Barcelona bojkotira sastanak Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) na kojem bi se u utorak trebalo odlučiti gdje će se igrati finale Kupa kralja, objavio je glasnogovornik katalonskog kluba Toni Freixa

'Odlučili smo ne ići na sastanak Saveza u znak 'razočaranja'. Snaga naših objektivnih argumenata nije uzeta u obzir i prepustiti ćemo se odluci RFEF-a', kazao je Toni Freixa

U utorak će biti donesena odluka o stadionu koji će ugostiti u svibnju finale Kupa kralja između Barce i Atletica Bilbao.

Barca i Athletic su na početku bili za to da se finale igra na stadionu Santiago Bernabeu Real Madrida jer zbog svoje veličine može prihvatiti maksimalan broj navijača jednog i drugog kluba.

Međutim, Real Madrid je zbog radova u unutrašnjosti stadiona koji počinju u svibnju objavio da ne može primiti finaliste.

Suočeni s tom situacijom, Barca i Athletic su predložili različite favorite. Barcelona je tako za stadion Atletico Madrida Vicente-Calderon, dok su Baski za Sevillinu Cartuju.

Među preostalim opcijama je i stadion Valencije Mestalla.

Ako u utorak ne bude postignut dogovor o stadionu za finale, Savez je objavio da će se onda domaćin tog velikog događaja biti izabran ždrijebom.

'Razočarenje' Barcelone odnosi se na nedavnu žalbu sudačkog tehničkog odbora protiv Barcinog braniča Piquea, a zbog njegovog negodovanja nakon što je isključen u subotu u prvenstvenoj utakmici protiv Sportinga iz Gijona.