BUNDESLIGA

Banović asistent u pobjedi Freiburga

27.09.2009 u 20:03

Bionic
Reading

U susretu sedmog kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim je deklasirao berlinsku Herthu 5:1 uz tri pogotka Vedada Ibiševića. Odličnu partiju pružio je i Ivica Banović koji je bio asistent za prvi pogodak u pobjedi Freiburga nad Borussijom Mönchengladbach

Reprezentativac Bosne i Hercegovine zabio je prva tri gola - u prvoj, četvrtoj i 21. minuti utakmice. U posljednjim trenucima prvog dijela Raffael je smanjio na 1:3, no u drugom dijelu je Hoffenheim zabio još dva gola, a strijelci su bili Obasi (58) i Carlos Eduardo (63-11m). Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić igrao je za Hoffenheim protiv svog bivšeg kluba prvo poluvrijeme, a u nastavku susreta umjesto njega u igru je ušao Per Nilsson.

U nedjelju je odigran još jedan susret, Freiburg je pobijedio Borussiu Moenchengladbach 3:0, a golove su postigli Mohamadou Idrissou (54), Yacine Abdessadki (72) i Julian Schuster (80). Hrvatski nogometaš Ivica Banović odigrao je za pobjednički sastav svih 90 minuta te je asistirao Idrissou za prvi pogodak, dok je bivši igrač Zagreba Mensur Mujdža ušao u igru u 86. minuti.

Na ljestvici vodi HSV sa 17 bodova, na drugom mjestu je Bayer Leverkusen također sa 17 bodova, ali i slabijom razlikom pogodaka, dok se Hoffenheim probio na treće mjesto sa 14 bodova. Schalke je četvrti sa 13 bodova, Werder je peti (12), aktualni prvak Wolfsburg je šesti (12), a Bayern tek sedmi (11). Hertha je posljednja s tek jednim bodom i razlikom pogodaka 6:20.