TURCI U BERLINU...

Banić heroj u kaosu: Ovo je posebna pobjeda

20.03.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Banić ubacio je 15 koševa i bio najbolji strijelac berlinske Albe u pobjedi 75-68 nad turskim Galatasarayem koja je berlinsku momčad zadržala u utrci za četvrtfinalom Eurolige

Dvoboj 11. kola skupine E Top 16 košarkaške Eurolige između Albe i Galatasaraya, koji je odigran u četvrtak u Berlinu, obilježeli su navijački neredi, zbog čega je utakmica započela sat vremena kasnije od predviđenog termina. Nerede su započeli turski navijači koji su napali redare i bacali stolice na teren, tako da je morala intervenirati i policija. Prema dostupnim izvješćima u incidentu nije bilo ozlijeđenih.

Kad je utakmica započela, glavnu ulogu u pobjedi domaće momčadi imali su hrvatski košarkaši Marko Banić i Leon Radošević, uz Amerikanca Reggieja Reddinga (10 poena, 10 asistencija, pet skokova). Banić je za 16 i pol minuta postigao 15 koševa uz šut 7/8, a Radošević je za 21 i pol minutu postigao 11 poena. Obojica su imala i po dva skoka.

'Ovo je posebna pobjeda, jer nas drži u utrci za četvrtfinalom. Uspjeli smo zadržati koncentraciju, iako nije bilo lako s obzirom na kasniji početak dvoboja. Čestitke za ovu veliku pobjedu zaslužuju i naši navijači,' izjavio je Marko Banić nakon dvoboja za internetski portal Eurolige.


Banićeve zasluge za pobjedu svoje momčadi istaknuo je i trener Albe Saša Obradović.

'Imamo mogućnosti izboriti se za doigravanje. Ovo je važna pobjeda do koje smo u završnici uspjeli pronaći put zahvaljujući Banićevom iskustvu,' rekao je Obradović.


Do kraja natjecanja u Top 16 Eurolige ostala su još tri kola, a Alba je trenutno na četvrtom mjestu skupine E s učinkom 5-6, ali i utakmicom više od petoplasiranog Panathianaikosa (5-5) koji u petak dočekuje Real Madrid (9-1) vodeću momčad skupine.

Alba će do kraja natjecanja u skupini još ugostiti Crvenu zvezdu i Maccabi, a gostovati kod Panathinaikosa.