PRINCIPIJELNI MICHAEL

Ballacku je oproštaj protiv Brazila - farsa

18.06.2011 u 08:42

Bionic
Reading

Bivši kapetan njemačke nogometne reprezentacije, 34-godišnji Michael Ballack odbio je ponudu Njemačkog nogometnog saveza prema kojoj je prijateljska utakmica između Njemačke i Brazila, koja će se igrati 10. kolovoza u Stuttgartu, trebala biti njegov oproštaj od igranja u reprezentativnom dresu, te je tu ponudu proglasio 'farsičnom'

'Nazvati davno ranije ugovorenu prijateljsku utakmicu oproštajnim susretom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem oproštajnu utakmicu, ali ovu ponudu ne mogu prihvatiti', stoji u Ballackovu priopćenju.

'Jučer sam za vrijeme svog boravka na odmoru saznao za odluku izbornika Löwa kako više ne računa na mene. Stil i sadržaj Loewova priopćenja nažalost su jednaki načinu na koji se odnosio prema meni nakon što sam zadobio tešku ozljedu prošloga ljeta', dodao je Ballack.

Ballack je tijekom svoje reprezentativne karijere, koja je započela još 1999. godine, sakupio 98 nastupa i 42 pogotka za 'elf', a posljednji je put za reprezentaciju zaigrao još u ožujku prošle godine nakon čega je zadobio ozljedu gležnja zbog koje je morao propustiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Löw je u svom priopćenju najavio kako više ne računa na Ballacka jer ima veliki broj mladih talentiranih veznjaka koji zaslužuju nastup na EURU u Poljskoj i Ukrajini sljedeće godine.