UMJETNIK LOPTE NA DJELU

Balkanski Maradona i u 49. godini oduzima dah

09.10.2013 u 09:31

Bionic
Reading

Neke zvijezde nikada ne prestaju sjati, a daleko od 'statusa supernove' u nogometnom smislu je i Gheorghe Hagi koji je tijekom prijateljskog ogleda veterana Barcelone i Galatasaraya podsjetio zašto su ga zvali Maradona s Karpata

Legendarni Rumunj ovaj je dvoboj obilježio fantastičnom fintom u kojoj je nakon okreta vanjskim dijelom stajne noge poslao loptu u sasvim nepredvidljivom smjeru, točno u noge suigrača, te zaradio glasan uzdah navijača itekako naviknutih na majstore. To je u Gicino zlatno doba bio jedan od prepoznatljivih trikova, i još ga uvijek izvodi besprijekorno!

Hagi je prekinuo grandioznu karijeru prije 12 godina, a tijekom nje igrao je između ostalih za Steauu, Real, Bresciu, Barcelonu i Galatasaray. Na svim spomenutim stadionima ostao je zapamćen kao idol navijača, a bio je i vođa rumunjske reprezentacije koja je na SP-u 1994. izgubila bitku za polufinale od Švedske nakon penala. Jedinstvena legenda, umjetnik lopte, koji je 2004. i uvršten na Fifin popis 100 najboljih igrača prošloga stoljeća.