KAKAV PRODOR

Bale čudesnim golom srušio Barcu, Realu Kup kralja!

16.04.2014 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida 19. su put u povijesti osvojili španjolski Kup kralja. U finalu igranom u Valenciji Madriđani su s 2-1 pobijedili najvećeg rivala Barcelonu...

U izostanku ozlijeđenog Cristiana Ronalda u Realova se junaka pretvorio Gareth Bale koji je u 85. minuti postigao pobjednički pogodak. Čudesno brzi Velšanin je primio loptu na centru, sjurio se uz lijevu aut-liniju pored nemoćnog Marca Bartre, ušao u kazneni prostor i poslao loptu kroz noge Joseu Manuelu Pintu. Barcelona je u malo preostalog vremena pokušala doći do drugog izjednačenja, imala je i jednu ogromnu priliku iz koje je Neymar pogodio stativu, ali rezultat se nije promijenio.

Real je, inače, poveo u desetoj minuti iz sjajno odigranog kontranapada nakon što je Dani Alves izgubio loptu koja je potom putovala od Isca do Balea, pa do Karima Benzeme i konačno do strijelca Angela di Marije koji je matirao neuvjerljivog Pinta. Barcelona je nakon toga pokušavala doći do izjednačenja, ali malo je toga ponudila, a Lionel Messi se gotovo nije ni vidio na terenu.


U drugom su poluvremenu Katalonci zaigrali nešto bolje za što su i nagrađeni u 68. minuti kada je Xavi nabacio iz kornera, a Bartra glavom smjestio loptu iza Ikera Casillasa. Bio je to prvi, a pokazalo se i jedini gol koji je Real primio u ovosezonskom izdanju Kupa kralja.

Četiri minute prije odlučujućeg pogotka Balea naš je Luka Modrić pogodio okvir gola. Odigrao je hrvatski reprezentativac cijelu utakmicu i na kraju proslavio svoj drugi trofej u dresu ''kraljevskog kluba'' (uz Superkup 2012.). Za trenera Carla Ancelottija je to, pak, prvi naslov na klupi Reala

Kup kralja, finale:

Real M. - Barcelona 2:1 (Di Maria 11, Bale 85 / Bartra 68)