ZA ODMORITI DUŠU

Bajkoviti prvosvibanjski raspored u Sunji

20.04.2013 u 10:04

Bionic
Reading

Turistička udruga Sunja u srijedu, 1. svibnja 2013. godine, organizira tradicionalnu Prvosvibanjsku biciklijadu

Uz biciklijadu, kao središnji sadržaj prvosvibanjskih aktivnosti u Sunji, Sunjane će od 6 do 8 sati budnicom po ulicama Sunje pozdraviti Puhačka glazba DVD-a Sunja - Greda. Start biciklijade je u 12 sati iz autobusnog stajališta Sunja u središtu mjesta, a obvezna prijava sudionika biciklijade bit će organizirana od 10 do 11.45 sati u parku na Trgu kralja Tomislava 3, gdje će prvih 250 sudionika nakon prijave dobiti majicu pokrovitelja i sponzora.

Nezahtjevna biciklistička staza, dužine oko 13 kilometara, prilagođena je svim uzrastima. Biciklistička ruta se najvećim djelom proteže uz tok rijeke Sunje, a planirano vrijeme njezinog prolaska, uključujući i petnaestominutni odmor je 120 minuta. Nakon relaksirajuće vožnje biciklom, sve sudionike biciklijade na cilju u mjesnom parku očekuje besplatna porcija vojničkog graha, koji se osim za sudionike biciklijade priprema i za goste te mještane Sunje, a njegova podjela počinje u 14 sati.


Na startu / cilju Sunjske biciklijade u mjesnom parku u Sunji za posjetitelje i sudionike biciklijade bit će organizirana bogata ponuda tradicijskih suvenira i rukotvorina proizvedenih u Sunjskoj Gredi i Sunji te prehrambenih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Sunjskog kraja. Nakon Sunjske biciklijade, u vremenu od 14 do 18 sati na ljetnoj pozornici u mjesnom parku, ovaj prvosvibanjski doživljaj u Sunji obogatit će kulturno-zabavni program u kojem sudjeluju Dječji zbor Lastavice Sunja, KUD Seljačka sloga Greda Sunjska, KUD Sunjanka Sunja i Gredski tamburaši.