što mu se to događa?

Bahati Cristiano Ronaldo očajno je loš, ali nitko u Juventusu nema hrabrosti narediti mu da svoju ulogu prepusti suigračima

27.02.2020 u 10:20

Bionic
Reading

Juventus je u srijedu navečer u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izgubio 1:0 na gostovanju kod Lyona. Nogometaši Juventusa odigrali su lošu partiju, a u sivilo se uklopio i Cristiano Ronaldo. No, jedan podatak 'bode u oči', zbog njega bi moglo doći do pobune u svlačionici 'stare dame'

Cristiano Ronaldo (35) najbolji je strijelac Lige prvaka, ukupno je do sada u najelitnijem nogometnom natjecanju zabio 128 golova. Od toga je 63 gola zabio u natjecanju po skupinama, a 65 u nokaut fazi... Portugalac je i dalje jedan od najboljih svih vremena, ali u jednoj statističkoj kategoriji 'tone kao Titanic'.

Da nije tragično, bilo bi smiješno, ali Ronaldova 'crna rupa' postali su - slobodni udarci. Problem je sve veći jer Portugalac u Juventusu ima 'ekskluzivno pravo' na izvođenje slobodnjaka, a zbog njegove nevjerojatne neefikasnosti trpi cijela momčad.

Da, Cristiano Ronaldo jednostavno više ne može (ili ne zna!) zabiti iz slobodnog udarca. U Ligi prvaka je zapucao posljednjih 25 pokušaja te i dalje ne želi odustati iako u redovima 'stare dame' slobodnjake puno bolje od njega - barem u ovom trenutku - izvode Miralem Pjanić i Paulo Dybala. No, oni se lopti kad je Ronaldo na terenu ne smiju ni približiti!

  • +64
Lyon - Juventus, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

A Ronaldova statistika slobodnjaka u svim natjecanjima je poražavajuća, promašio je posljednjih 38 slobodnih udaraca. Portugalac je i sinoć imao jedan slobodnjak protiv Lyona, ali je taj šut 'zapeo' u živom zidu domaćina. To je bio 24. put od posljednjih 38 slobodnjaka da pogodi samo živi zid, 11 puta mu je udarac branio protivnički golman, dva puta je promašio gol, a jednom je pogodio prečku.

Možda je vrijeme da bahati Ronaldo napokon pruži priliku suigračima. Pjanić i Dybala jedva čekaju, a time bi sigurno spriječio pobunu u svlačionici 'stare dame'.