Prava drama u madridu

Real vodio pa izgubio od Manchester Cityja i ostao bez kapetana; Lyon slavio protiv Juventusa koji izgleda nije dorastao Ligi prvaka

26.02.2020 u 23:01

Bionic
Reading

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid s 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus s 1:0

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid s 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus s 1:0. Sudar 'Kraljeva' i 'Građana', svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja 'Starog kontinenta', a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice.

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio Ramos. Luka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 84. minuti.

  • +60
Real Madrid - Manchester City, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Real je bolje otvorio utakmicu, no prvu priliku na utakmici imali su gosti u 21. minuti. Kevin de Bruyne je lijepo uposlio Gabriela Jesusa koji se oslobodio čuvara i pucao, no Thibaut Courtois je fantastično reagirao. Real je uzvratio u 30. minuti preko Karima Benzeme, no Ederson je jednako kvalitetno obranio.

U nastavku su gosti također, prvi zaprijetili. U 55. minuti je pucao Mahrez, no belgijski vratar je obranio. U trenucima dok je City bio sve opasniji, domaćin je poveo, a pogodak je u 60. minuti postigao Isco. Modrić je presjekao loptu, koja se odbila do Viniciusa, a ovaj je produžio do Isca koji je lagano zabio za 1-0.

City je uspio izjednačiti u 78. minuti preko Jesusa koji je zabio glavom na centaršut De Bruynea. Domaćin je tražio prekršaj nad Ramosom, no suci su priznali pogodak.

Samo četiri minute kasnije 'Građani' su okrenuli rezultat, a pogodak iz kaznenog udarca zabio je De Bruyne. Jedanaesterac je skrivio Carvajal nad Sterlingom. Igra Reala se raspala u 86. minuti kada je Ramos kao posljednji igrač obrane srušio Jesusa i zaradio crveni karton.

Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava.

Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1:0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0:0, a Real je na svom terenu slavio 1:0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. 'Kraljevski klub' je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3:2) i remi (1:1).

Dodajmo kako se francuski napadač Karim Benzema upisao kao šesti igrač u povijesti Reala s barem 100 nastupa za Real u Ligi prvaka. Ispred njega su Cristiano Ronaldo (101), Roberto Carlos (107), Sergio Ramos (125), Raul (130) i Iker Casillas (150).

U drugom susretu Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti. Bila je to prva pobjeda 'Lavova' u pet međusobnih susreta protiv torinske "Stare dame".

  • +64
Lyon - Juventus, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.

Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola.

Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio obraniti pogodak prednosti.

Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.

Liga prvaka

Završnica

Lyon-Juventus1:0
Real Madrid-Manchester City1:2