LOŠIJE NE MOŽE

Juventus je očajan, a slavnom talijanskom klubu ovaj poražavajući podatak dogodio se treći puta u Ligi prvaka

27.02.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Juventus igra očajno, a najbolji dolkat za to je i jedan stastistički podatak u prvoj utakmici osmini finala Lige prvaka protiv Lyona u kojem je talijanski prvak poražen 1:0

Trener Maurizio Sarri preuzeo je Juventus na početku sezone, a to je glavom platio i naš Mario Mandžukić koji nije dobio uopće priliku da se zadrži u 'staroj dami'. No, dolazak novog trenera nije donio očekivani pomak u igri.

Naprotiv, najskuplja talijanska momčad igra jalovo te više ni ne dominira u domaćem prvenstvu, a tamo je na vrhu samo zbog pojedinačne kvalitete igrača. No U Ligi prvaka, natjecanje koje Juventus nije osvojio od 1996, očajna igra skupo se plaća.

Lyon je na Gerlandu srušio Juventus 1:0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti, a podatak koji je razgolitio sve slabosti talijanskog prvaka je da igrači 'Stare dame' nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata.

Da, u 90 minuta vratar Lyona nije imao pravog posla, a Juventusu se to dogodilo treći puta u Ligi prvaka, prvi puta bilo je to protiv Arsenala 2006., a zatim 2014. u dvoboju s Atleticom.

  • +64
Lyon - Juventus, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

'Ovo nije dovoljno za utakmicu Lige prvaka. Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavit ćemo raditi na tome i prije ili kasnije će im ovaj koncept ući u glavu. Nastavit ću im pričati. U posljednje vrijeme previše stvari radimo suprotno u odnosu na treninge. Kada je lopta spora, gubite poziciju, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim da je Lyonov pritisak bio toliko jak, samo smo se polako pomicali. Nikada nismo mijenjali tempo. Kada je tako, male su šanse da ćete napraviti bilo što na terenu', rekao je Sarri.