POPUT SCHUMACHERA

Austrija u šoku: Teška ozljeda glave velikog šampiona!

10.01.2014 u 20:36

Bionic
Reading

Thomasu Morgensternu dijagnosticirana je teška ozljeda glave i nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici u Salzburgu, a situacija je krajnje ozbiljna...

Trostruki osvajač olimpijskog zlata, šampion Svjetskog kupa skijaša skakača te bivši pobjednik Novogodišnje turneje doživio je težak pad tijekom treninga na letaonici u Kulmu. Izgubio je kontrolu u prvoj fazi leta te grubo prizemljio na glavu i na leđa. Prve vijesti bile su pozitivne.

'Thomas je pri svijesti i može micati rukama i nogama,' ohrabrujuće je informacije za ORF iznio liječnik austrijske reprezentacije Herbert Leitner.

Međutim, iz bolnice u Salzburgu dolaze zabrinjavajuće vijesti. Morgiju je dijagnosticirana teška ozljeda glave i plućne kontuzije. Bit će sljedeća 72 sata pod promatranjem doktora, a press konferencija najavljena je za ponedjeljak.


'On je definitivno u kritičnom stanju i moramo ga konstantno nadzirati,' izjavio je doktor Josef Obrist, koji ipak dodaje da se Thomas nalazi izvan životne opasnosti, no treba biti oprezan, jer stanje se može promijeniti.

'Najgore je kod ozljeda glave što se situacija može pogoršati jer uvijek postoji opasnost od krvarenja,' dodao je pak anesteziolog Wolfgang Voelckel.

Ova nesreća ima dosta poveznica s onom Michaela Schumachera: težak pad na glavu, pacijent pri svijesti nakon nesreće. Nadajmo se da će ipak Morgi puno brže stati na noge od sedmerostrukog F1 prvaka…