ČETVRTFINALIST WIMBLEDONA

Australski Hrvat Tomić ide Beckerovim stopama

27.06.2011 u 20:04

Bionic
Reading

Australski Hrvat 18-godišnji Bernard Tomić postao najmlađi tenisač koji stigao do četvrtfinala Wimbledona nakon Borisa Beckera 1986. godine

Tomić je uvjerljivo slavadao bivšeg polufinalista Wimbledona Belgijanca Xaviear Malissea sa 6-1, 7-5, 6-4, i sada ga čeka drugi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je izbacio Michaela Llodru sa 6-3, 6-3, 6-3.

Tomić nikad nije igrao protiv Đokovića, ali forma koju je pokazao u Wimbledonu daje mu za pravo da bude optimitičan.

'Napokon sam pronašao svoju igru, odustao sam od defenzivnog načina i sada se odlično osjećam na terenu. Na treninzima igram fantastično, i to mi daje puno samopouzdanja', kazao je Tomić.

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki doživjela je još jedno veliko razočaranje, izgubila je u osmini finala od Slovakinje Dominike Cibulkove. Wozniacki je u drugi tjedan ušla bez većih problema, bez izgubljenog seta, prepustivši svojim protivnicama tek 12 gemova. Izgledalo je da će istim ritmom ući u četvrtfianle, budući da je prvi set dobila sa 6-1, ali onda je Cibulkova napravila preokret osvojivši sljedaća dva seta sa 7-6 (5), 7-5.

Wozniacki će morati pričekati neku novu priliku da napokon osvoji prvi grand slam naslov.

Četverostruka pobjednica Wimbledona u konkurenciji tenisačica i braniteljica naslova Amerikanka Serena Williams okončala je svoj ovogodišnji nastup u All England Clubu u 4. kolu. Bolja od nje bila je Francuskinja Marion Bartoli sa 6-3, 7-6 (6).

Bartoli (26) je svoj najveći uspjeh u karijeri ostvarila upravo u Wimbledonu kada je 2007. godine igrala finalu koji je izgubila od starije sestre Williams, Venus.